Puistosairaalan peruskorjaus on valmistunut Meilahdessa

Puistosairaalan pääsisäänkäynnin infopiste palvelee sairaalan avautuessa 25.10.2021 alkaen.

Meilahden Puistosairaalan eli entisen Lastenklinikan eteläpäädyn peruskorjaus on valmistunut aikataulussaan. Pääurakoitsija Skanska luovutti tilat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille Husille 11. kesäkuuta 2021.

Potilaiden vastaanottaminen täysin uudistetuissa sairaalatiloissa alkaa lokakuussa 2021.

– Keväällä 2019 alkanut eteläpäädyn peruskorjaus on sisätilojen osalta nyt valmis. Jatkamme vielä piha-alueen kunnostustöitä ja julkisivukorjausta. Työmaa ja rakennustelineet puretaan elokuussa, projektipäällikkö Lari Warva HUS Kiinteistöistä sanoo tiedotteessa.

Puistosairaalaan on rakennettu modernit tilat aikuiskirurgian käyttöön.

Sairaalassa on nyt 10 leikkaussalia ja polikliinisia ja päiväkirurgisia tiloja sekä leikkaukseen kotoa ja heräämöstä kotiin -toimintojen vaatimia tiloja. Toimenpidehuoneiden varustelulla mahdollistetaan se, että kaikkia toimenpiteitä ei tarvitse tehdä leikkaussaleissa. 50 sairaansijan vuodeosasto tulee toimimaan kahdessa kerroksessa.

Kyseessä on Puistosairaalan peruskorjauksen ensimmäinen vaihe, joka on käsittänyt noin kaksi kolmasosaa sairaalarakennuksesta. Toisen vaiheen suunnittelu alkaa vuonna 2024.

Historiallisesti arvokas Puistosairaala on suojeltu. Suojelun vuoksi peruskorjauksessa ei voitu muuttaa kiinteistön ulkopuolisia rakenteita tai sisäosien kantavia rakenteita.
Husin mukaan kaikista rakennuksen ja piha-alueiden muutoksista neuvoteltiin yhdessä rakennusvalvonnan ja kaupunginmuseon kanssa sekä osin suunniteltiin niitä yhdessä.

Puistosairaalalle tehtiin perusteellinen rakenteiden purku- ja uudistustyö aiemmin todettujen, laajojen sisäilmaongelmien poistamiseksi. Vanha, vuosina 1946 ja 1986 valmistuneen sairaalarakennuksen eteläpääty purettiin niin, että jäljelle jäivät vain rakennuksen runkorakenne ja suojeltu ulkokuori. Myös vuonna 2010 rakennettu laajennusosa uusittiin.

– Kaikki sellaiset materiaalit, jotka ovat aiemmin aiheuttaneet ongelmia, on purettu pois. Kaikki rakenteet myös tarkastettiin ennen uusien pintojen tekoa, Lari Warva sanoo.

Puistosairaalan käytävillä suuret mustavalkokuvat kertovat tarinaa rakennuksen historiasta.
Puistosairaalan toimenpidehuoneiden varustelulla mahdollistetaan se, että kaikkia toimenpiteitä ei tarvitse tehdä leikkaussaleissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.