The Addams Family oli Vaskivuoren lukion suurponnistus

131
Yksi kohtaus musikaalista. Kuva: Tomi Hämäläinen

Myyrmäessä sijaitseva Vaskivuoren lukio yllätti monet vantaalaiset esittämällä goottihenkisen komediamusikaalin The Addams Family.

Teatteriesitykset olivat kesäkuussa 2021 kulttuuritalo Martinuksessa.

Musikaalissa nähtiin lukio-opiskelijoiden teatteritaitoja sekä näyttäviä maskeerauksia ja asuja.

Vantaan kaupungin tiedotteessa musikaalia luonnehdittiin seuraavasti:

– The Addams Family on älykäs koko perheen goottihenkinen komediamusikaali, joka nostaa salakavalasti esiin kipeitä aiheita ja osuu paikka paikoin hyvinkin syvälle. Se kyseenalaistaa normit ja normaaliuden ja kysyy: ”Mikä on normaalia ja kuka sen määrittää?”.

The Addams Family oli Vaskivuoren lukion 30. musikaali. Martinuksen lavalle nousi lähes 100 opiskelijaa, jotka ovat sitoutuneet ammattiohjatun musiikkiteatterin tekemiseen.

Juhlavuoden musikaalia harjoiteltiin Vaskivuoressa elokuun 2020 alusta lähtien, jo ennen kuin koulut alkoivat kesälomien jälkeen. Ensi-illan siirtyessä tammikuulta kesäkuulle teoksen harjoituskausi oli yli lukuvuoden mittainen.

– Vaskivuoren musikaalit ovat taiteellisesti kunnianhimoisia ja parhaiten satsattua nuorten esittämää teatteria Suomessa. Sekä me ammattilaiset että opiskelijat suhtaudumme teoksen harjoitteluun äärimmäisen kunnianhimoisesti ja olemme tehneet valtavasti töitä tämän teoksen eteen koko vuoden, kertoi The Addams Family -musikaalin ohjaaja Hanna Lekander ennen ensi-iltaa.

Vaskivuoren lukion esitystä. Kuva: Tomi Hämäläinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.