Pirkkolan rullaluistelurata lakkautetaan parkkipaikkojen vuoksi

Helsingin kaupungin mukaan autojen pysäköintialue tarvitaan Pirkkolan uutta liikuntahallia varten. Korvaava rullaluistelurata rakennetaan Itä-Helsingin Kivikkoon.

Pirkkolan uuden liikuntahallin pysäköintiä varten on löytynyt ratkaisu, jonka myötä pysäköintialueeksi aiemmin osoitettu metsikkö Helsingin Keskuspuistossa säilyy.
Suunnitelman mukaan pysäköintipaikat toteutetaan Pirkkolantien vieressä olevan rullaluisteluradan paikalle. Kaupungin mukaan rullaluistelurataa käytetään jo nykyisin talvisin autojen pysäköintiin.

Voimassa olevan asemakaavan mukaan Pirkkolan liikuntahallin pysäköintipaikat on ollut tarkoitus toteuttaa niin, että nykyistä uimahallin pysäköintialuetta laajennettaisiin. Suunnitelman toteuttaminen kuitenkin tarkoittaisi, että tulevalla pysäköintialueella olevat puut pitäisi kaataa.

Jotta puita ei tarvitse kaataa, kaupunki suunnittelee pysäköintialueelle uutta sijaintia etelämpää Pirkkolantien varrelta. Paikalla sijaitsee nykyisin asfalttikenttä, jota käytetään kesäkaudella rullaluisteluun ja talvisin pysäköintiin.

– Kaupungin liikuntapalveluiden suunnittelijat ovat todenneet, ettei rullaluisteluradan säilyttäminen Pirkkolassa ole välttämättömän tärkeää, vaan vastaava rata voidaan tehdä muualle. Korvaava rullaluistelurata on suunnitteilla Kivikon liikuntapuistoon, kerrottiin Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Rullaluistelukäytöstä poistuvalle kentälle kaavaillaan 124:ää ympärivuotista pysäköintipaikkaa. Ne palvelevat Pirkkolan liikuntahallin lisäksi liikuntapuiston muita käyttäjiä. Pirkkolantien suuntaan on tarkoitus rakentaa tonttiliittymä ulosajoa varten.

Jotta rullaluisteluradan kenttä voidaan muuttaa pysyvästi pysäköintialueeksi, pitää asemakaavasta tehdä poikkeamispäätös. Kaupunki on aloittanut sen valmistelun. Valmisteluun sisältyvästä lähinaapurien kuulemisesta tiedotetaan tarkemmin kentän seitsemälle lähinaapurille, Pirkkolan Omakotiyhdistykselle ja Seurakuntayhtymälle.

Pysäköintialueen tulevaa sijaintia suunnitellaan kaupungin aloitteesta. Pysäköintialueen suunnittelu ja sijainti eivät vaikuta Pirkkolan liikuntahallin rakentamisen aikatauluun. Liikuntahallin rakentaminen on alkanut tänä keväänä, ja se on tarkoitus avata käyttöön kesällä 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.