Pikkukatu tiivistyy uudella kerrostalolla Oulunkylässä

Näkymä Paturintiellä. Kuva: Jani Jakonen

Uuden kerrostalon myötä pikkukatu Paturintie saa myös jalkakäytävän.

Oulunkylän Paturintielle rakennetaan parhaillaan uusi asuinkerrostalo. Se nousee vanhojen kerrostalo- ja pientaloalueiden yhtymäsaumaan.

Uuden kerrostalon tieltä on purettu yksi 1960-luvun pientalo.

Paturintie on lyhyt ja kapea pikkukatu, jolla ei ole nykyisin jalkakäytävää. Paturintie risteää yhdeltä Oulunkylän tärkeimmältä pääkadulta, Mäkitorpantieltä.

Rakennusliike Lapti Oy rakentaa osoitteeseen Paturintie 3 talon nimeltään Asunto Oy Helsingin Nestor. Nestoriin tulee neljä kerrosta ja 30 omistusasuntoa.

Asemakaavamääräysten mukaan kerrostalon tontille tulevissa yksikerroksisissa rakennuksissa ja rakennelmissa tulee olla viherkatto.

– Asuntojen autopaikat sijoittuvat pääosin viherkattoiseen pysäköintikatokseen, joka maisemoidaan.

Paturintiellä kuten lähistön muillakin kaduilla ei ole nykyisin lainkaan jalkakäytäviä.

– Liikennemäärät Paturintiellä ja sen lähikaduilla, Patakujalla, Satulasepäntiellä ja Kylänvanhimmankujalla ovat pieniä, vain noin 100 200 ajoneuvoa vuorokaudessa. Helsingissä on yleisesti rakennettu tämän kaltaiset kadut ilman jalkakäytäviä, koska on katsottu, että yhteinen jaettu tila riittää kaikille kadulla liikkujille, kerrotaan asemakaavassa.

Paturintien pohjoisreunalle aiotaan rakentaa jalkakäytävä, joka ulottuu Mäkitorpantien risteyksestä Satulasepäntien risteykseen asti. Paturitie 1:n kohdalla ajorataa pitää kaventaa, jotta jalkakäytävä mahtuu sinne.

Rakenteilla oleva kerrostalo näkyy myös Mäkitorpantielle. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.