Etelä-Haagassa raivataan tilaa uudelle asuinalueelle

Kallion louhintaa Paatsamatiellä tammikuussa 2022. Kuva: Jani Jakonen

Paatsamatiellä Orapihlajapuiston kupeessa tehdään järeitä kallion louhintatöitä.

Valmistelevat työt uuden asuinalueen rakentamiseksi ovat alkaneet Etelä-Haagan Paatsamatien ympäristössä.

Orapihlajapuiston korkean mäen rinteessä louhitaan kalliota. Vierestä on purettu Isku Invest Oy:n entinen iso valkoinen varastorakennus, ja metsääkin on kaadettu.

Paatsamatien varteen on asemakaavoitettu neljä kerrostaloa. Niissä on kuusi kerrosta kadun puolella ja matalammat, kolmikerroksiset rakennusosat Pihlajapuiston puolella.

Kulkuyhteys Paatsamatieltä ylös Pihlajapuistoon säilytetään.

Uusien talojen autopysäköinti on tarkoitus sijoittaa kaksikerroksiseen pysäköintihalliin alueen pohjoispäähän Isku Invest Oy:n varastorakennuksen tontilla olevalle, aikoinaan varastorakennuksen rakentamista varten valmiiksi louhitulle alueelle.

Paatsamatielle suunnittelut kerrostalot rakennuttaa Pohjola Rakennus Oy. Yhtiön verkkosivulla kerrotaan, että uudet kodit tulevat Alppiruusupuiston kainaloon. Haagan Alppiruusupuisto sijaitsee aivan lähellä.

Paatsamantien uudet talot liittyvät laajempaan Orapihlajatien ja Paatsamatien alueen asemakaavan muutokseen. Uusia kerrostaloja on luvassa siis myös Orapihlajatien varteen.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Orapihlajatien ja Paatsamatien alueen asemakaavamuutoksen kesäkuussa 2019. Päätöksestä valitettiin ja Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valitukset helmikuussa 2020. Sen jälkeen korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset eikä siten antanut ratkaisua valituksiin. Asemakaava sai lainvoiman maaliskuussa 2021.

Paatsamatietä, taustalla kerrostaloja. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.