Kontulan keskus täydentyy opiskelijatalolla – autopaikkoja niukasti

kuvituskuva

Opiskelija-asunnoille ei tarvitse Helsingin esikaupunkialueilla rakentaa lainkaan autopaikkoja, jos lähin metroasema tai juna-asema on alle 400 metrin päässä.

Kontulan keskus täydentyy parhaillaan uudella Kontulan Opiskelijatalolla, johon tulee 121 opiskelijoille suunnattua Setlementtiasunnot Oy:n vuokra-asuntoa.

Rakennusluvan mukaan Kontulan Opiskelijatalon asukkaiden käyttöön rakennetaan kuusi autojen pysäköintipaikkaa.

– Asemakaava ei edellytä opiskelija-asunnoille autopaikkoja, mutta kadun puoleiselle osalle tonttia toteutetaan kuusi autopaikkaa. Viiteen niistä tulee sähköauton latauspiste, kerrotaan rakennushankkeen huhtikuussa 2021 hyväksytyssä rakennuslupapäätöksessä.

Helsingin kaupungin laatimien pysäköintimäärien laskentaohjeiden mukaan esikaupunkialueilla opiskelija-asunnoille ei ole pakko rakentaa lainkaan autopaikkoja, jos etäisyys lähimmälle metro- tai juna-asemalle on linnuntietä alle 400 metriä. Kantakaupungissa opiskelija-asuntokohteisiin ei tarvitse rakentaa lainkaan autopaikkoja – riippumatta etäisyydestä asemalle.

Kontulan Opiskelijatalo rakennetaan aivan Kontulan metroaseman kupeeseen.

Vaikka autopaikkoja ei paljon tule, niin polkupyörien säilytyspaikkoja ja muita palveluja Kontulan Opiskelijataloon tulee sitäkin enemmän.

Pyöräpaikkoja rakennetaan rakennusluvan mukaan 113 paikkaa. Asukkaiden yhteistilojakin tulee runsaasti.

– Kontulan Opiskelijatalossa on erilaisia yhteistiloja: muunneltava kerhotila keittiöineen ja terasseineen, valoisa talopesula, opiskelu- ja työpisteitä, ryhmätyötila ja lautapelihuone sekä ylimmän kerroksen saunatilat ja yhteisparvekkeet kerroksissa, kerrotaan Setlementtiasuntojen nettisivulla.

Metroaseman laiturin pääty pilkottaa kuvassa vasemmassa alalaidassa. Kuva: Jani Jakonen
Näkymä Kontulantien suunnasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.