Taivallahden peruskoulu ajoittaa lauantaikoulupäivänsä Meklun katujuhliin

Meklun katujuhlat ovat herättäneet jo hyvissä ajoin laajaa kiinnostusta Töölön seudulla.

Meklun katujuhlissa 11. toukokuuta juhlitaan sitä, että Mechelininkadun kaksi vuotta kestänyt katuremontti on valmistunut. Katujuhlien ideana on olla innostava alusta paikalliselle toiminnalle. Mechelininkatu muuttuu asukkaiden ideoimaksi juhlakaduksi, jonne kaikki ovat tervetulleita, kerrotaan tapahtumaa varten perustetuilla verkkosivuilla.

Juhlien järjestelyihin osallistutaan laajalla rintamalla: mukana on esimerkiksi alueen yrityksiä, oppilaitoksia, päiväkoteja, Helsingin kaupunki, asukasaktiivien muodostama Töölö-liike, Töölö-seura ja Töölön seurakunta. Myös alueen peruskouluja osallistuu juhlapäivään.

Ainakin Taivallahden peruskoulu pitää lauantaityöpäivänsä 11. toukokuuta Mechelininkadun valmistumisen kunniaksi. Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto on hyväksynyt koulun rehtorin esityksen, että lukuvuoden toinen lauantainen koulupäivä pidetään Meklun katujuhlien aikaan.

– Alueen toimijat ovat sopineet tämän päivän juhlapäiväksi alueella. Myös koulun henkilöstö on esittänyt tätä työpäivää yksimielisesti ja koulun oppilaskunta on yhtynyt opettajakunnan esitykseen, kerrotaan jaoston päätöksessä.