Asunnot ja urheiluhallin yhdistävä valtava Arcadahallen on avattu

Arabianrannan ja Kalasataman yhteisellä kampusalueella on avattu erikoinen rakennus, Arcadahallen.

Rakennuksen alimmissa kerroksissa on opiskelija-asuntoja ja niiden yläpuolella sijaitsee iso liikuntakeskus, jossa on muun muassa koripallokentän kokoinen urheiluhalli.

– Arcadahallen on ainutlaatuinen rakennusratkaisu, jossa yhdistyvät opiskelija-asunnot ja urheilutilat. Talossa on yhteensä 103 asuntoa viidessä ensimmäisessä kerroksessa, ja ylimmissä kerroksissa urheiluhalli, kuntosali ja testilaboratorio, kerrotaan Ammattikorkeakoulu Arcadan tiedotteessa.

Arcadahallen on tärkeä usealla tasolla.

– Se luo modernit puitteet ja edistää innovointia opetuksessa ja tutkimuksessa. Tämän myötä se vahvistaa korkeakoulumme urheiluprofiilia. Lisäksi kampusalueemme laajenee laajenemistaan, kun meillä on nyt sekä urheiluhalli että entistä enemmän opiskelija-asuntoja tarjota, sanoo Arcadan rehtori Mona Forsskåhl.

Arcadan lisäksi sali palvelee myös lähialuetta. Yksityishenkilöillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus käyttää urheiluhallia ja testauslaboratorion palveluja toiminnassaan. Urheilutilat mahdollistavat myös uusia opetusmenetelmiä. Arcadahallen toimii tulevien liikuntaohjaajien ja fysioterapeuttien opetustiloina. Nykyaikaisen testilaboratorion simulaationmahdollisuudet ovat merkittävä lisä opetus- ja tutkimustoimintaan. Laboratorion kameroiden ja mikrofonien avulla testitilanteet voidaan striimata viereisiin opetushuoneisiin.

Arcadahallen vihittiin käyttöön keskiviikkona 27. maaliskuuta. Juhlaan osallistui noin 120 kutsuvierasta. Avajaispuheen piti Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar.