Pelaamisen ilo ja yhteisöllisyys korostuvat Roihun pesäpallotoiminnassa

Pesäpalloseura Roihun kotipesänä toimiii Roihuvuoren pesäpallokenttä. Toukokuusta aina syyskuulle asti kentällä nähdään pieniä ja vähän isompiakin pelaajia tositoimissa. 14 joukkuetta aikuisista junioreihin pelaa ensi kesänä eri sarjatasoilla ja lisäksi tarjolla on pesiskoulu perheen pienimmille ja harrastepesistä aikuisille.

Roihun edustusjoukkue, Roihuttaret, pelaa naisten ykköspesistä tulevalla kaudella. Roihua aina edustanut, ja tulevanakin kesänä pelipaidan päällensä pukeva Tilda Palola ei vaihtaisi Roihua mihinkään.

– Oma pelaajaurani alkoi Roihussa 2013, jolloin seuran edustusjoukkue pelasi Superpesistä. Pelaajista tuli heti sankareita itselleni, vaikken lajista paljon vielä ymmärtänytkään. Omat valmentajat olivat kannustavia ja tekivät pelaamisesta hauskaa.

– Pesiksestä tuli meidän kaveriporukassa yhteinen juttu, ja myöhemmin avautui mahdollisuus kokeilla taitojaan myös vanhempien pelaajien kanssa. Nyt pelataan ykköspesistä, enkä vaihtaisi päivääkään pois, Tilda Palola jatkaa.

Yhteisöllisyys ja pelaajan tukeminen saavat edustusjoukkueen pelaajalta myös kiitosta.

– Roihu on ollut minulle aina tuttu ja turvallinen, mutta samalla kilpailullisesti kehittävä seura, jossa kova treeni palkitaan. Täällä on osaavat valmentajat ja muutenkin joukko ihania ihmisiä jotka tekee tästä enemmän, kuin harrastuksen. Siksi en ole koskaan tuntenut tarvetta lähteä.

Roihuttarien kausi käynnistyy äitienpäivänä 12.5. kotipelillä Roihuvuoressa. Vastassa on tuolloin Hämeenkyrön Räpsä. Ottelu alkaa kello 14.00.

Pesiskoulussa on liikkumisen riemua ja uusia kavereita.

Tämän kesän pesiskoulu järjestetään touko-kesäkuun aikana. Kaksi kertaa viikossa pidettävä pesiskoulu kokoaa yhteen Herttoniemen ja Roihuvuoren alueen 6-10-vuotiaita lapsia. Pesiskoulun yhteistyökumppanina toimii paikallinen yritys Roihuvuoren Lämpö.

Roihun junioripäällikkö Aleksi Järviaho toivottaa kaikki alueen lapset tervetulleeksi mukaan.

– Pesiskoulussa pääpaino on leikkimisessä ja pelaamisessa. Samalla tutustuu uusiin saman ikäisiin lapsiin. Pesiskärpäsen puraistessa kunnolla on mahdollisuus liittyä mukaan joukkuetoimintaan pesiskoulun päätyttyä. Ilmoittautuminen on auki toukokuun puoleen väliin asti, joten kannattaa tulla ehdottomasti mukaan!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.