Pasilaan uusi tuhannen oppilaan peruskoulu

arkistokuvassa Pasilaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 15. kesäkuuta.

Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennus sijoittuu Keski-Pasilan Ratapihakorttelien uuden asuinalueen keskelle, Halkopiipunkallion ja rakennettavan Tulistimenkadun rajaamalle alueelle.

Uudet tilat mitoitetaan 1 000 luokka-asteiden 1–9 oppilaalle. Uuteen päiväkotiin tulee 200 paikkaa.

– Uudet tilat tarvitaan, sillä Pasilan peruskoulun ja päiväkotien nykyiset tilat ovat riittämättömät kasvavalle käyttäjämäärälle, eivätkä ne kaikilta osin vastaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien mukaisia toiminnallisia tavoitteita. Valmistuessaan uudisrakennus korvaa nykyiset kolmessa osoitteessa sijaitsevat Pasilan peruskoulun tilat, tiedotti Helsingin kaupunki valtuuston kokouksen jälkeen.

Hankkeen enimmäislaajuus on runsaat 13 000 bruttoneliömetriä ja rakennuskustannusten enimmäishinta on 56,6 miljoonaa euroa.

Suunnitelman mukaan uuden Pasilan peruskoulun rakentaminen alkaa lokakuussa 2022. Uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa 2024.

Uudisrakennus toteutetaan rinnetonteille, joissa korkeusero on yhden kerroksen suuruinen. Halkopiipunkalliolta on tarkoitus tehdä kulkuyhteys koulun sisäpihalle. Välituntipihat sijoitetaan pääosin rakennuksen kattotasolle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.