Olarin Prisman naapuriin asuintaloja

Kuvituskuva

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi kesäkuun kokouksessaan Olarin Komeetanrinteen asemakaavan muutosehdotuksen.

Kaavamuutoksessa nykyinen toimistorakennusten korttelialue ja lähivirkistysalue on muutettu asuinkerrostalojen korttelialueeksi, jolla sallitaan liiketilojen, palvelutilojen ja toimistotilojen rakentaminen. Lisäksi osa kaavamuutosalueesta on nyt merkitty liikerakennusten korttelialueeksi, jonne on mahdollista toteuttaa vähittäiskaupan suuryksikön huoltotiloja.

Asuinkerrostaloille on osoitettu rakennusoikeutta yhteensä 16 200 kerrosneliömetriä, joista kivijalkaan määrätään toteutettavaksi liike-, palvelu- ja toimistotilana 515 kerrosneliömetriä. Lisäksi mahdollistetaan lisärakennusoikeutta 400 kerrosneliömetriä liike-, palvelu- ja toimistotiloille.

Komeetanrinteen kaavamuutosalue sijaitsee Piispansillan pohjoispäätteessä Kuitinmäen eteläosassa, Piispansillan Olarinkadun ja Kuitinmäentien kulmassa.

Alueella on ollut puutarhamyymälä, joka on kaupungin mukaan purettu. Alueella sijaitsee myös Olarin Prisma.

Kaava-alueen pohjoispuolella sijaitsee Kuitinmäen kerrostaloja, Komeetan kouluna tunnettu rakennus ja monitoimipysäköintilaitos.

Kaavamuutoksen mukaan alueen katuverkko ei juurikaan muutu.

– Kuitinmäentien ja Piispansillan välinen jalankulku- ja pyörätie linjataan uudelleen ja katualueen rajaa muutetaan siten, että reitti sijaitsee kokonaisuudessaan katualueella. Reitin pituuskaltevuus noudattaa esteettömyyden perustasoa. Asuinkorttelin sisäpihalta tulee toteuttaa jalankulun kulkuyhteydet Kuitinmäentien varteen, kerrotaan kaavamuutoksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.