Pasilaan on suunniteltu tuhannen oppilaan koulu

Näkymä Tulistimenkadulta koulun pääsisäänkäynnille pohjoiseen. Mer Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.

Pasilan Ratapihakortteleiden keskeiselle tontille on suunniteltu arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksen pohjalta uusi tuhannen oppilaan koulu, joka tulee palvelemaan koko Pasilan aluetta.
Rakennukseen tulee myös uusi päiväkoti ja esikoulutilat yhteensä 200 lapselle.

Uuden koulun ja päiväkodin rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2022 syksyllä ja tilojen valmistuvan vuoden 2024 lopussa.

Rakennus sijoittuu kauppakeskus Triplan pohjoispuolelle Tulistimenkadun ja Halkopiipun kallion väliin jäävälle tontille. Rakennus ja eri tasoille asettuvat pihat on suunniteltu rakennuspaikan ympäristö ja sen suuret korkeusvaihtelut huomioiden.

– Arkkitehtuurikilpailussa rakennus arvioitiin kaupunkikuvallisesti hyvin onnistuneeksi, kerrottiin Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Rakennuksen sisätilat on suunniteltu koulun ja päiväkodin toiminnan tarpeiden mukaisiksi.

– Suunnittelussa on pyritty siihen, että tilat ovat paitsi toimivia myös muunneltavia ja valoisia. Tilat tehdään turvallisiksi ja helposti hahmotettaviksi eri ikäryhmien aisti- ja liikuntarajoitteisille. Kuten kaikissa kaupungin uudisrakennushankkeissa, suunnittelussa on huomioitu sisäilman laatu, akustiikka ja erinomainen, vaatimuksia parempi energiatehokkuus.

Osa opetustiloista ja liikuntatilat ovat harraste- ja kerhokäytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Myös pihat ovat tuolloin kaupunkilaisten käytettävissä.
Uusi rakennus tarvitaan, koska Keski-Pasilaan rakennetaan uusia asuntoja nopeassa tahdissa, eivätkä nykyiset tilat vastaa tarpeeseen. Vuoteen 2033 mennessä 1–15 vuotiaita lapsia odotetaan asuvan alueella noin 1850 enemmän kuin vuonna 2019.

Rakennus on kooltaan noin 10 370 huoneistoneliömetriä. Rakennuksen käyttöikätavoite on 100 vuotta.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto hyväksyi hankkeen osaltaan 7. lokakuuta 2021. Hankesuunnitelman hyväksymisestä päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Talon keskusaula havainnekuvassa. Mer Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.