Näkinsilta uusitaan ja Miina Sillanpään katua rakennetaan

Nykyinen Näkinsilta puretaan. Kuva: Jani Jakonen

Kruunusillat-hankkeeseen liittyvät katutyöt ulottuvat Hakaniemen alueella melko kauaksi tulevasta varsinaisesta pikaratiotiestä.

Hakaniemen alueen uudistustöihin liittyvät Kruunusillat-hankkeen rakennustyömaat ovat laajentuneet selvästi syys-lokakuun 2021 aikana.

Työmaat myös kurkottavat melko pitkälle Näkinsillan pohjoispuolelle ja Sörnäisten rantatietä pohjoiseen. Kruunusillat-allianssin työnä myös Sörnäisten rantatie uusitaan uudesta Hakaniemensillasta aina Haapaniemenkadun risteykseen saakka.

Muutoin työmaa-alueet ovat sijoittuneet vanhan Hakaniemensillan ja Näkinsillan väliselle alueelle sekä Hakaniemenrantaan ja Siltavuorenrantaan Hakaniemensillan molempiin päihin.

Hakaniemenrannassa ja Merihaankadulla on aloitettu paalulaatan rakentaminen. Helsingin kaupungin mukaan paalulaatta on paalujen varaan rakennettu betonilaatta, jota tarvitaan katujen perustuksia varten.

Sörnäisten rantatien eteläisin osa Hakaniemenrannan pohjoispuolella nimetään Merihaankaduksi.

Näkinsillan ja Valtionkonttorin välissä on aloitettu Miina Sillanpään kadun uuden katuosuuden kaivutyöt. Uusi katuosuus syntyy Sörnäisten rantatien ja Näkinkujan välille. Siitä länteen oleva vanha katuosuus päätettiin keväällä 2021 nimetä Miina Sillanpään kaduksi. Kun katuhanke valmistuu, muodostuu Sörnäisten rantatieltä suora ajoyhteys Hakaniementorille.

Yksi merkittävimmistä urakoista alueella on nykyisen Näkinsillan korvaaminen uudella sillalla. Nämä työt alkavat väliaikaisen sillan rakentamisella nykyisen Näkinsillan pohjoispuolelle arviolta loka-marraskuussa.

Väliaikaisen sillan valmistuttua aloitetaan nykyisen sillan purkaminen. Uuden Näkinsillan rakennustyöt alkavat tammikuussa 2022 ja tavoitteena on, että uusi silta valmistuu loppuvuonna 2022.
Näkinsillan eteläpuolelle rakennetaan väliaikainen kiertoliittymä.

Näkinsillan lisäksi myöhemmin myös Hakaniemensilta korvataan kokonaan uudella sillalla.

Miina Sillanpään katua rakennetaan. Kuva: Jani Jakonen
Rakennustyömaata Hakaniemenrannassa. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.