Parkkipaikoilla sattuu huima määrä kolareita ja kolhaisuja

Pysäköintialueilla sattuu Suomessa kymmeniätuhansia liikennevahinkoja joka vuosi.

Useimmin pysäköintialueilla kolisee Uudenmaan suurissa kaupungeissa, mutta tuhansia vahinkoja sattuu vuosittain myös muiden maakuntien keskuksissa.
Asiasta tiedottaa LähiTapiola, joka pohjaa tietonsa Onnettomuustietoinstituutin tilastoihin.

Pysäköintialueella sattuva peltikolari tai toisen ajoneuvon kolhaisu on yksi yleisimpiä vakuutusyhtiöiden korvaamia liikennevahinkoja.

– Onnettomuustietoinstituutin mukaan vuonna 2019 vakuutusyhtiöt maksoivat lakisääteisestä liikennevakuutuksesta korvauksia kaikkiaan 44 746:sta pysäköintialueella sattuneesta vahingosta. Määrä kattaa 45 prosenttia kaikista vuoden aikana korvatuista liikennevahingoista, LähiTapiola tiedottaa.

Pysäköintivahingot sattuvat pääosin henkilöautoilla ja muilla isommilla ajoneuvoilla.

– Henkilöautojen koot ovat olleet kasvamaan päin viime vuosikymmeninä, mikä voi vaikeuttaa parkkiruutuun osumista tai oman auton ulottuvuuksien hahmottamista, kertoo LähiTapiolan autopalveluista ja liikenneturvallisuudesta vastaava johtaja Tapani Alaviiri.

– Peltikolareiden riski on tietysti sitä suurempi, mitä enemmän on liikennettä: esimerkiksi arki-iltapäivisin kauppojen parkkipaikoilla riittää vilskettä ja kesän edetessä liikenne lisääntyy matkakohteissa ja maanteiden taukopaikoilla, Tapani Alaviiri jatkaa.

Onnettomuustietoinstituutin liikennevahinkotilasto kattaa kauppakeskusten parkkipaikkojen ohella esimerkiksi torien, pihojen ja huoltoasemien pysäköintialueilla sattuneita vahinkoja.
Vaikka ajoneuvojen osumia pysäköintialueilla tulee paljon, henkilövahinkoja törmäyksissä sattuu onneksi harvemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.