Nukkekotiyhdistyksen juhlanäyttely Järvenpäässä

Nukkekotiharrastajilla on Suomessa oma valtakunnallinen yhdistys, ja yhdistyksen 30-vuotisjuhlanäyttely pidetään Järvenpäässä.

Nukkekotiyhdistyksen 30-vuotisjuhlanäyttely on nimeltään Elämää tiiviissä kaupunkiympäristössä nukkekotiharrastajan silmin. Näyttely pidetään Järvenpään Aholassa 1.6.-30.9.2021.

– Useimmat nukkekotiharrastajat ovat aikuisia, joista moni ilmoittaa tekevänsä taloa lapselleen tai lapsenlapselleen, mutta myöhemmin paljastavat sen tulevan itselle, kerrotaan Nukkekotiyhdistyksen toimintaan osallistuvista harrastajista.

Millaista on suomalainen nukkekotiharrastaminen vuonna 2021? Se selviää Aholan kesänäyttelyssä, jossa on esillä ainutlaatuisia nukkekoteja ja ihailtavan taitavaa pienoisrakentamista. Nukkekotiyhdistyksen juhlavuoden kunniaksi esillä on 11 nukketalon kokonaisuus, joka on yli viisi metriä pitkä.

– Sitä on ollut rakentamassa iso joukko nukkekotiharrastajia eri puolilta Suomea. Toinen yhdistyksen jäsenten yhteisvoimin rakentama kokonaisuus on kymmenen asunnon ja kahden liiketilan kerrostalo, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Esillä on myös monille muistoja herättävä yhdistyksen hallituksen kokoama rintamamiestalo. Keräilyharvinaisuutena nähdään antiikkinen nukketalo 1930-luvulta.
Nukkekotiyhdistyksen perusti vuonna 1991 Päivi Varis, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa. Päivi Varis halusi koota asiasta kiinnostuneita ihmisiä yhteen ja tuoda harrastusta esille.

Aholassa on kävijärajoituksia koronaviruspandemian vuoksi ja vierailu tulisi varata etukäteen osoitteesta www.vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.