Päiväkoti Tunturi puretaan parin vuoden päästä

Kuvituskuva

Mellunmäessä sijaitsevan päiväkoti Tunturin purkamissuunnitelma etenee, mutta purkutyöt eivät ala vielä ainakaan pariin vuoteen. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi toukokuun 2021 alussa päiväkoti Tunturin korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

Tunturi toimii vuonna 1982 valmistuneessa rakennuksessa osoitteessa Korvatunturintie 7. Kaupungin mukaan nykyisiin tilojen sisäilmaongelmiin ei ole löydetty pysyvää ratkaisua. Päiväkodin tilat eivät liioin vastaa toiminnallisesti nykypäivän varhaiskasvatuspedagogiikan vaatimuksia.

– Näin ollen on tarkoituksenmukaista purkaa rakennus ja korvata se uudisrakennuksella, kaupunginhallituksen päätöksessä todetaan.

Tunturissa on hoitopaikat 90 lapselle. Uudisrakennus suunnitellaan 150 varhaiskasvatukseen osallistuvalle 1-6-vuotiaalle lapselle.

– Uudisrakennuksen myötä päiväkodin käyttöön saadaan ajanmukaiset ja viihtyisät tilat, joissa voidaan järjestää monipuolista toimintaa sekä mahdollistetaan nykyisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaisen toiminnan järjestäminen.

Hanke on tarkoitus toteuttaa niin, että rakennustyöt alkavat keväällä 2023 ja tilat valmistuvat kesällä 2024. Päiväkoti Tunturin toiminta siirretään väliaikaisiin tiloihin nykyisen rakennuksen purkamisen ja uudisrakennuksen toteuttamisen ajaksi. Väistötilan laajennus selviää myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.