Oulunkylän keskustaan kaavaillaan lisää asuntoja ja liiketiloja

Havainnekuva Oulunkylän keskustasta. Kuva: Huttunen-Lipasti arkkitehdit

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan asunnot 1 300 uudelle asukkaalle, nykyistä enemmän liiketiloja sekä kaupungin uusi perhe- ja hyvinvointikeskus.

Myös kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle on luvassa uudet tilat.

Tavoitteena on, että uusien kortteleiden tieltä puretaan alueen nykyiset rakennukset, eli esimerkiksi kauppakeskus Ogeli. Myös pääosa Tapio Rautavaaran puistosta rakennettaisiin. Kulkurin uni -veistos siirrettäisiin Oulunkylän vanhan asemarakennuksen edustalle suunniteltavalle uudelle aukiolle.

Helsingin kaupunki on julkaissut Oulunkylän keskustan kaavamuutokseen tähtäävän osallistumis- ja arviointisuunnitelman, johon voi tutustua kaupungin verkkosivuilla 6. kesäkuuta 2022 asti.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta saadun palautteen jälkeen tehdään kaavaehdotus, joka on tarkoitus viedä kaupunkiympäristölautakuntaan vuonna 2023.

– Parhaillaan valmistellaan kehittämisvarausta Oulunkylän keskustan kortteleista Kiinteistö Oy Oulunkylän kauppagalleria Oy:lle ja Kulmakivi Oy:lle. Tarkoitus on viedä kehittämisvaraus kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn kesäkuussa 2022, tiedottaa Helsingin kaupunki.

– Kehittämisvarauksen aikana toimijat tutkivat kokonaisuutta sekä asuntorakentamisen että kaupallisten palveluiden sijoittumista kortteleihin sekä nykyisen Ogelin kauppakeskuksen kortteliin.

Tontit tullaan myöhemmässä vaiheessa varaamaan toteutettavaksi eri toimijoille. Varattava alue on kaupungin omistuksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.