Omakotitalojen rakennusluvat tuplaantuivat Tuusulassa

Kuvituskuva

Tuusulassa oli vilkas rakentamisen vuosi 2021. Myös rakennuslupia myönnettiin runsaasti.

Tuusulaan valmistui 558 uutta asuntoa vuoden 2021 aikana. Tuusulan kunnan mukaan se on ennätysmäärä.

– Vuonna 2020 valmistui 538 asuntoa. Tuusulan mittakaavassa asuntoja on valmistunut kahtena viime vuonna historiallisen paljon. Eniten uusia asuntoja valmistui kerrostaloihin, tiedotti Tuusulan kunta.

Rakennustyömaiden lisäksi kiirettä on ollut myös Tuusulan kunnan rakennusvalvonnassa.

Uudis- ja korjausrakentamisen tahti näkyi rakennusvalvonnan myöntämien lupien määrän voimakkaana kasvuna. Vuonna 2021 lupia käsiteltiin 518, kun edellisvuonna niitä käsiteltiin 395. Luvuissa on mukana myös toimenpideluvat ja ilmoitukset.

Kerros- ja rivitalojen rakentamiseen myönnettiin vuonna 2021 aiempaa vähemmän lupia, mutta pientalolupien määrä kasvoi.

Lupia omakotitalon rakentamiseen myönnettiin Tuusulassa vuonna 2021 kaikkiaan 202, kun vuonna 2020 vastaava määrä oli 103.

Viime vuonna tontin kunnalta pientalon rakentamiseen joko osti tai vuokrasi lähes yhtä moni kuin 2000-luvun huippuvuosina 2005 ja 2000.

– Olen iloinen, että näin moni on valinnut täältä rakennuspaikan omalle kodilleen. Tuusula on perheille erinomainen vaihtoehto pientaloasumiseen. Valttejamme ovat tonttien hinnat, luonto ja palvelut lähellä asukkaita sekä sijainti aivan pääkaupunkiseudun äärellä. Tuusulassa voi rakentaa omannäköisensä elämän, sanoo Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulassa alkoi vuonna 2021 yhteensä 296 rakennuksen rakennustyöt. Se on yli 40 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

– Myönnettyjen rakennuslupien määrästä voi ennakoida, että myös vuonna 2022 vasaran pauke jatkuu, sanoo johtava rakennustarkastaja Johanna Aho.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.