Näyttävä Hoas-kortteli tulossa Keski-Pasilaan

Kaavavaiheen havainnekuva, arkkitehtuuritoimisto BM Oy

Keski-Pasilan Ratapihakortteleiden alueelle on luvassa näyttävä opiskelija-asuntojen kokonaisuus, Hoasin Huippu. Kohteeseen rakennetaan myös Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin pääkonttori.

Kovin pian Hoasin korttelin rakennustyöt eivät ala. Opiskelijakorttelia ryhdytään rakentamaan syksyllä 2021. Asunnot ovat valmiita arviolta vuonna 2023. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy.

Hoasin Huippu -kortteliin tulee uusia asuntoja lähes 400 opiskelijalle. Kolmessa tornitalossa on 12-15 -kerrosta. Kolme muuta taloa ovat 5-6-kerroksisia.

Kaupunkien parhailla paikoilla ääneneristävyys on yhä vankemmin suunnittelun ytimessä. Keski-Pasilassa talojen täytyy eristää hyvin ääntä ja tärinää, sillä lähellä sijaitsee vilkas ratapiha.

– Torjumme melua nostamalla pihan oleskelualueet ylös pihakansille. Talojen toiminnot sijoitetaan niin, että raideliikenteen tärinä ja runkomelu ei haittaa asumista ja työssäkäyntiä, kertoo akustiikkasuunnittelun suunnittelujohtaja Timo Huhtala A-Insinööreistä.

Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen luottaa siihen, että nykyratkaisuilla melu ja tärinä saadaan aisoihin.

– Kun asunnot sijaitsevat korkealla, niin melu ei kantaudu niihin yhtä hyvin kuin katutasolle. Minulla on tässä täysi luotto suunnittelijoihin, Keränen toteaa.

Kortteliin rakennetaan Hoasin toimiston ja opiskelija-asuntojen lisäksi ravintola, monitoimitila, neuvottelutiloja sekä lukusali opiskelijoiden käyttöön. Yhteistiloihin toivotetaan tervetulleiksi myös lähellä sijaitsevien muiden Hoas-kohteiden asukkaat. Rakennusten kellareihin tulee pysäköintitiloja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.