Maailman vahvimmat koolla Helsingissä

Suuri joukko eri voimailu- ja fitness-lajien maailman huippuja saapuu kilpailemaan ensi viikolla Helsinkiin. Messukeskuksessa 23.-25. elokuuta järjestettävä APCON kokoaa mm. voimanoston, voimamieskilpailujen ja kehonrakennuksen kansainvälisiä ykkösnimiä alan suurimpaan tapahtumaan Pohjois-Euroopassa.

APCONissa kilpailee tämän hetken maailman kaksi vahvinta miestä. Strongman Champions Leaguen osakilpailuun osallistuvat maailman ranking-listan tämänhetkinen ykkönen, Latvian Aivars Smaukstelis sekä kakkosena oleva Mika Törrö. Heidän lisäkseen APCONissa nähdään mm. islantilainen voimanoston maailmanennätysmies Benedikt Magnússon, Pohjoismaiden menestynein crossfit-urheilija, ruotsalainen Lukas Högberg, unkarilainen kehonrakennuksen mestari Peter Molnar sekä norjalainen Men’s Physique -tähti Dennis Johansen.

Lisäksi Messukeskuksessa nähdään kotimaisista huipuista mm. yli 1 1000 kilon yhteisnostaja Kalle Räsänen, voimanoston naisten maailmanmestari Anna Khudayarov, maailman tämän hetken paras naispenkkipunnertaja Emma Ylitalo-James sekä maailman kaikkien aikojen paras raakavoimanostaja Zahir Khudayarov. Kovimmilta urheilijoilta odotetaan APCONissa jopa maailmanennätystuloksia.

Voimamieskilpailun ja voimanoston lisäksi APCONissa kilpaillaan kuudessa muussa lajissa, kuten ja kehonrakennuksessa, kahvakuulaurheilussa ja fitness-mallikilpailussa. Kilpailijoita on eri lajeissa kaiken kaikkiaan satoja. Pelkästään voimanostossa on mukana 165 kisaajaa, joista vanhin on 92-vuotias ja nuorin yhdeksänvuotias.

APCONin yhteydessä järjestetään myös ensimmäinen sisätiloissa pidettävä ExtremeRun-kilpailu. Sen reitti on noin kilometrin mittainen, ja siinä on yhteensä kymmenen erilaista estettä, kuten verkkoeste, vesieste ja legendaariset ”Goljatin portaat”.

APCON järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, mutta jatkossa siitä on luvassa jokavuotinen tapahtuma. APCONista vastaavat yhteistyössä Messukeskus sekä Active Physique Events Oy. Kilpailuiden käytännön järjestelyjä hoitavat lajiliitot.

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä APCON on avoinna 23.-25.elokuuta kaikkina päivinä perjantaista sunnuntaihin kello 10.00–18.00.

Kuva: Strongman Champions League.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.