Myyrmäen Virtatalo saa virtaa aurinkopaneeleista

Iso 1980-luvun toimistotalo Myyrmannia vastapäätä on saanut aurinkovoimalan.

Kiinteistön nimi on nykyisin Virtatalo ja sen omistaa työeläkeyhtiö Elo. Aurinkopaneeleja on asennettu yhteensä 580 kappaletta. Virtatalon aurinkovoimalan vuosittainen energiantuotto on noin 150 megawattituntia. Se vastaa laskennallisesti karkeasti seitsemän omakotitalon vuosikulutusta.

– Tavoitteenamme on kerätä kokemusta aurinkovoimalan energiasäästömahdollisuudesta käytännössä Elon omistamissa toimitilakiinteistöissä. Aurinkopaneeli-investoinneissa keskeistä on laskea ympäristötehokkuus koko elinkaaren ajalta, kertoo Elon energia- ja ylläpitopäällikkö Kimmo Ruokoniemi.

Elon kiinteistökannassa tehtiin vuoden 2018 aikana kartoitus rakennuksista, joissa voidaan tehokkaasti hyödyntää aurinkoenergiaa. Kartoituksen perusteella pilottikohteeksi valittiin Myyrmäen Virtatalo. Jotta aurinkovoimala on kannattava, on kohteen kattopinta-alan oltava laaja ja eheä.

– Virtatalon kattorakenne mahdollisti hyvin aurinkovoimalan asennuksen ja kiinteistö on hyvä pilotti kartoittamaan kiinteistökohtaisten aurinkovoimaloiden kannattavuutta.

– Voimala tulee olemaan jatkuvassa seurantamittauksessa ja sen hyödystä saadaan relevanttia dataa noin vuoden, kahden aikana. Uskon, että tänä aikana myös aurinkopaneeliteknologia kehittyy entistä tehokkaammaksi, Kimmo Ruokoniemi jatkaa.