Myyrmäen Kilterinmäkeen nousee 13-kerroksinen tornitalo

Myyrmäen Kilterinmäen alueelle rakennetaan kerrostalo, jonka torniosassa on 13 kerrosta. Tornitalosta tulee lähiympäristönsä korkein rakennus.

Skanska ja työeläkevakuutusyhtiö Elo ovat sopineet 95 vuokra-asunnon rakentamisesta lyhyen matkan päähän kauppakeskus Myyrmannista.

Torniosan ylemmästä osasta on näköalat tulevan Bräntilänaukion suuntaan, kun taas matalamman osan parvekkeet on pääosin sijoitettu sisäpihan puolelle. Rakennuksen torniosan ylimmässä kerroksessa on asukkaiden käyttöön tuleva saunaosasto ja kerhotila sekä terassi.

Kilterinkujan rakennus sijoittuu tontille, jonka vieressä sijaitsevassa rakennuksessa ovat muun muassa Vantaan tanssiopiston tilat. Paikalla on ennen sijainnut nyt jo pois purettu, vuodelta 1979 peräisin ollut Imatran Voiman toimitilarakennus. Samalle alueelle on paraikaa rakenteilla myös muita asuntohankkeita. Kilterinkaareen, Kilterinrinteeseen, Kilterinkujaan ja Leirimäenpolkuun rajoittuvalle alueelle tulee kaikkiaan noin 250 asukasta.

Korttelialueen uudistumisen taustalla on Elon käynnistämä asemakaavamuutos, jonka seurauksena Kilterinmäen aluetta muutetaan liike- ja teollisuusalueesta asuinkäyttöön. Länsi-Vantaan suurin aluekeskus ja lähes 16 000 asukkaan Myyrmäki uudistuu ja täydentyy lähivuosien aikana muutenkin uusilla kerrostaloilla ja palveluilla.