Munkkiniemen entiset nuoret vahvasti edustettuna Matilda-Rockissa

  Munkkiniemen entiset nuoret vahvasti edustettuna Matilda-Rockissa

  Kymmenvuotisjuhliaan viettänyt Matilda Rock 2023 tarjosi monipuolisen kattauksen elävää musiikkia idyllisessä Matildedalin Ruukkikylässä, Teijon Kansallispuiston naapurissa. Syyskuun toisena lauantaina kesäisessä säässä järjestetty koko päivän mittainen festivaali esitteli kuusi yhtyettä, hienosta Paul Simon-tribuutista Deep Purple-henkiseen hardrockiin. Munkkiniemen yhteiskoulussa 1970-luvun lopulla opiskelleita muusikoita oli mukana enemmän kuin yksi kolmessa eri yhtyeessä.

  Yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja aidoimmista punk-rock yhtyeistä, Kadotetut (kuvassa) perustettiin Munkkiniemessä syksyllä 1979. Ensimmäisen esiintymisensä bändi teki Palokunnan urheilukentän varusteidenvaihtosuojassa ja 30-vuotisjuhlakeikka syksyllä 2009 pidettiin Helsingin kaupungin Urheiluviraston erikoisluvalla samassa paikassa.

  Kadotetut esiintyi Matildedalissa alkuperäiskokoonpanossa ja ”henkinen Munkka-lippu” liehui korkealla, kun vokalisti Ahti ”Zapa” Pelttari kiitti nimillä yleisön joukossa olleita kannattajia, jotka olivat myös ensimmäisellä keikalla 44 vuotta aiemmin.

  Festivaalin toinen järjestäjä, Petri Honkala, on niin ikään entisiä MYK:laisia ja Zapan luokkakaveri. Herrat muistelivat hymyissä suin ”kaikkien aikojen Munkkalaista musiikkiluokkaa”, jossa heidän lisäkseen opiskelivat yläasteella myös Esa Kaartamo, Edu Kettunen ja Miri Miettinen. Broadcastin ja Kadotettujen lisäksi nousi MYK:sta samoihin aikoihin kotimaisen pop-musiikin listojen korkeille sijoille laulajatar Mona-Carita.

  T-J Kyyrö

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.