Monitoimitalo Monion rakentaminen alkaa Hyrylässä kesällä

Aiemmin Monikko-nimellä tunnettu monitoimitalo Monio lähtee rakenteille kesällä 2021.

Tuusulan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 26. huhtikuuta 2021 valita monitoimitalo Monion urakoitsijaksi Lujatalo Oy:n.
Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan Lujatalon tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin, hieman yli 27 miljoonaa euroa.

Monioon sijoitetaan saman katon alle lukio, musiikkiopisto, kuvataidekoulu ja kansalaisopisto sekä erilaisia kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja kuntalaisia varten.
Monion rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021 ja rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023.

– Monio on Tuusulan kunnan kautta aikojen suurin investointi. Keskelle kasvavaa Hyrylää sijoittuva rakennus on puurakentamisen taidetta ja siten omalla tavallaan rakentamisen esikuva, luonnehtii pormestari Arto Lindberg investointia.

Kunta järjesti kesällä 2017 arkkitehtuurikilpailun Monion suunnittelemiseksi. Palkintolautakunta ja kuntalaiset valitsivat suosikikseen Monikko-nimimerkin laatiman ehdotuksen, ja suunnittelua on jatkettu voittaneen suunnitelman pohjalta. Hankkeen nimeksi on myöhemmin vaihdettu Monio.

Tuusulan kunta uudistaa lukio-opetuksen palveluverkkoaan vuosina 2021-2026, ja Monion rakentaminen on osa tätä kokonaisuutta.