Kierrätyshenkinen minigolfrata on avattu kauppakeskus Redissä

Kesällä suureen suosioon noussut Kalasataman Vapaakaupunki sai syksyllä jatkoa Redissä, jonka toiseen kerrokseen avautui yhteisöllinen Olohuone.

Lähes 600 neliön kokoisesta tilasta löytyy omat tilansa oleskelulle, työskentelylle, tapahtumille, työpajoille – ja nyt myös minigolfille. Minigolfradan rakentamisen yhteydessä tehtiin myös lapsiperheille oma Lastenhuone.

– Suomessa on vähän sisätiloja, joissa voi viettää vapaasti aikaa, tavata ihmisiä, leikkiä lasten kanssa tai järjestää tapahtumia. Olohuone ja Lastenhuone syntyivät paikkaamaan tätä aukkoa, idean takana oleva Jaakko Blomberg sanoo.

– Meidän kävijämäärämme ovat kasvaneet koko ajan. Nyt haluamme laajentaa tarjontaamme entisestään ja tavoittaa myös uusia kohderyhmiä, Blomberg jatkaa.

Olohuone ja Lastenhuone on sisustettu pääosin ihmisiltä ja eri tahoilta saaduilla lahjoituksilla, Kierrätyskeskuksen tavaroilla ja kuormalavoista tehdyillä rakenteilla. Myös 6-reikäinen minigolfrata poikkeaa siinä mielessä tyypillisistä radoista: esteinä nimittäin on esimerkiksi vanhoja kenkiä, kirjoja, putkia, pannuja, pyörän osia, pisuaari ja potkukelkka.

– Me haluamme tehdä asiat vähän eri tavalla. Ja mahdollisimman ekologisesti, Olohuoneen tuottaja Arina Hiltunen kertoo.

Tila toimii tapahtumien suhteen samalla periaatteella kuin Vapaakaupunki kesällä eli paikassa voi järjestää omia tapahtumia ilmaiseksi, kunhan ne ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Keikkoja ja muuta äänekkäämpää toimintaa Olohuoneessa voi järjestää lauantai-iltaisin klo 19 – 22.30.

Kalasataman Vapaakaupungin ajatuksena on luoda tilaa vapaudelle, yhteisöllisyydelle ja luovuudelle sekä tuoda vastapainoa valmiille ja tarkoin suunnitellulle kaupungille.

Hankkeen takana on Helsinki Urban Art ry, joka on laaja-alaisesti kaupunkitaiteeseen erikoistunut yhdistys. Se tuo esiin uusia tapoja käyttää kaupunkitilaa, luo yhteisöllistä kaupunkikulttuuria sekä etsii ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin taiteen ja aktivismin keinoin. Hankkeen tilan ja rahoituksen tarjoaa kauppakeskus Redi.