Mikä kirjo erilaisia lemmikkieläinyhdistyksiä!

Lemmikkieläinten harrastajilla on Suomessa mitä erilaisempia yhdistyksiä ja järjestöjä. Omat yhdistyksensä on esimerkiksi lemmikkikaneilla, hamstereilla, papukaijoilla ja terraarioeläimillä. Jotkut suomalaiset pitävät lemmikkinään näätäeläimiin kuuluvaa frettiä, sillä niilläkin on oma järjestönsä.

Suomen Kanihyppääjät ry kertoo nettisivuillaan olevansa koko Suomen kanihyppyharrastajien yhdistys. Tavoitteena on edistää kanihyppyharrastusta sekä tukea estekanien jalostustyötä.

– Tarkoituksemme toteuttamiseksi järjestämme estekilpailuja, esteharjoituksia sekä hyppykursseja ja -näytöksiä.

Suomen Hamsteriyhdistys ry on perustettu jo vuonna 1989 ja yhdistys järjestää muun muassa hamsterinäyttelyjä ja hamstereiden kasvatukseen liittyviä kursseja.

Lemmikkilinnut Kaijuli ry kertoo olevansa aktiivisesti toimiva Suomen suurin lemmikkilintu- ja papukaijayhdistys. Yhdistyksen verkkosivujen mukaan Kaijuli pyrkii edistämään lemmikkilintujen hyvinvointia sekä järjestää toimintaa harrastajille. Ainakin vuonna 2018 ilmestyi Kaijutin-lehti.

Suomen Herppiharrastat ry:llä on käytössä monipuoliset verkkosivut. Yhdistys kokoaa yhteen muun muassa lemmikkikäärmeiden, kilpikonnien, sammakkoeläinten ja kameleonttien harrastajia. Nettisivulla annetaan hoito-ohjeita muun muassa kuningasboan ja parta-agaman hoitoon.

Oma yhdistys löytyy myös näätäeläimiin kuuluvalle fretille. Fretti on pienpeto, mutta myös ”suloinen ja leikkisä lemmikki”, kuten Tampereen seudun fretit ry:n verkkosivulla kerrotaan. Valtakunnan tasolla toimii Suomen Frettiliitto ry. Se on perustettu edistämään frettiharrastusta, frettien kasvatusta ja näyttelytoimintaa.