Messukeskuksen pysäköintitaloon koronaviruksen express-testausasema

Messukeskuksen pysäköintialueella on avattu uusi drive-in-koronatestausaseman. Testausasema toimii express-periaatteella, jolloin koronatestin vastauksen saa keskimäärin 6 tunnissa.

Messukeskuksen drive-in-testausasemalla testataan koronavirusta PCR-testillä nenä-nielunäytteestä. Testiin vaadittavan lähetteen saa tarvittaessa paikan päältä. Tavoitteena tuloksille on keskimäärin 6 tunnin vastausaika. Ennen klo 16 otettujen näytteiden tulokset saa saman vuorokauden aikana. Drive-in-testaukseen kuuluu, että testattavat pysyttelevät autossaan koko toimenpiteen ajan. Reitti testauspisteeseen on selkeästi opastettu.

Messukeskuksen pysäköintialueilla on tilaa kaikkiaan 4600 autolle. Drive-in-testausasema ei vaikuta Messukeskuksen muiden asiakkaiden pysäköintimahdollisuuksiin. Lähiviikkoina ei järjestetä isoja yleisömessuja mutta kokoustiloissa järjestetään päivittäin kokouksia ja koulutustilaisuuksia. Niiden osallistujamäärät yltävät muutamasta sadasta muutamaan kymmeneen. Kokousasiakkaiden pysäköintiin Messukeskuksella on erillinen ulkopysäköintialue kokoustilojen eli Messukeskus Siiven lähellä, hallikiinteistöjen vastakkaisella puolella.

– Olemme iloisia siitä, että Messukeskus voi vastuullisena tapahtumapaikkana toimia tälläkin tavalla pääkaupunkiseutulaisten hyödyksi. Kiinteistömme on laaja ja autoilijalle saavutettavuudeltaan huippuluokkaa. Testauksen nopeuttaminen on tällä hetkellä tärkeimpiä viranomaistavoitteita pandemian torjunnassa, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksen express-testausasema palvelee Messuparkissa osoitteessa Ratapihantie 17. Asema on auki klo 9-17.