Maunulan oma teatterinäytelmä ensi-iltaan lokakuussa

Paikalliset esiintyjät heittäytyvät maunulalaisten saappaisiin yhteisöllisessä näytelmässä Entäs nyt Maunula? Kuva: Sonja Suominen.

Entäs nyt Maunula? -näytelmä käsittelee Maunulan kaupunginosan historiaa ja sen identiteetin ja keskeisten merkitysten muotoutumista.

Näytelmä tuo esiin asukkaiden yhteisöllisyyden sekä ottaa myös kantaa yhteisön varjopuoliin: yksinäisyyteen, ristiriitoihin ja eriarvoisuuteen.

Näytelmä saa ensi-iltansa Maunula-talossa 1.10.2021.

Näytelmällä halutaan tulkita uudelleen vanhaa mielikuvaa Maunulasta sekä voimistaa maunulalaisten tietoisuutta omasta alueestaan viihtyisänä ja turvallisena kotiseutuna, jonka tulevaisuuteen asukkaat voivat vaikuttaa.

– Maunula on 7400 asukkaan kaupunginosa, joka on rosoinen mutta myös suvaitsevainen, moniarvoinen ja yhteisöllinen. Medioiden välittämää Maunulan julkista kuvaa ovat leimanneet huumeongelmat ja Maunulan muumion tapaus. Maunulan muutosta ja stigmoja on tarvetta käsitellä yhteisössä. Tähän osallistava taide tarjoaa keinoja, tiedotti Helsingin kaupunki.

Entäs nyt Maunula? on näytelmä, albumi Maunulan kaupunginosasta, sen historiasta ja kipupisteistä. Esiin nousevat tavalliset ihmiset historian saatossa Jöns Månssonin syntymästä aina tähän päivään.

Näyttämölle tuodaan Saunabaarin saunojat yleislakon tuoksinassa, paljon puhuttanut ruusupuisto ja maankuulu muumio.

– Näytelmä ei saarnaa tai moralisoi, vaan ottaa etäisyyttä historiaan ja katsoo kotiseutua 2020-luvun maunulalaisen näkökulmasta. Luvassa on huumoria, rempseää otetta ja yllättäviä käänteitä, jossa kyyneleet valuvat ja nauru raikuu yleisössä. Näyttämöllä nähdään mahtavia maunulalaisia, jotka heittäytyvät rohkeasti Maunulan asukkaiden saappaisiin.

Lisää voimaa esitykseen tuo Sibelius-Akatemian emeritusprofessori Heikki Laitinen runokuoron ohjaajana ja koreografi Vera Nevanlinna. Produktiossa käytetään Waltari-yhtyeen perustajajäsen Kärtsy Hatakan musiikkia.

Näytelmän käsikirjoituksesta vastaavat Jouko Jauhiainen, Jyrki Kallius ja työryhmä. Näytelmän on ohjannut ja dramatisoinut Jyrki Kallius.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.