Malminkartanon luoteisosaan 1 300 uutta asukasta

Kuvituskuva

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 5. lokakuuta 2022 Länsi-Helsingin Malminkartanossa sijaitsevan Pihkatien asemakaavan ja kaavamuutoksen.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden, ilmastoviisaan asuinalueen rakentamisen Malminkartanon luoteisosaan. Asukasmäärän lisäys on noin 1 300 asukasta.

Kaavaratkaisu koskee Malminkartanon Pihkatien korttelialuetta, jolla on tällä hetkellä Ammatinedistämislaitossäätiö AEL:n omistamia opetus- ja hallitiloja.

– Kaavaratkaisun mukaan huonokuntoiset ja vähällä käytöllä olevat koulu- ja hallirakennukset puretaan. Koulutuskeskuksen vanha päärakennus säilytetään, ja myös vanhalle painotalolle tutkitaan uutta käyttöä, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uusien asuinrakennusten, koulurakennuksen, liiketilojen ja julkisen puiston rakentamisen.

Lisäksi on tutkittu alueellisen energiantuotantolaitoksen, biokaasulaitoksen, sijoittamista toiseen suunnitelluista pysäköintilaitoksista. Kaarnatien ja Kartanonmetsäntien risteykseen on varattu tontti uudelle koulurakennukselle.

– Kaavamääräysten mukaan asuinkerrostalojen korttelialueilla on tuotettava uusiutuvaa energiaa lämmitykseen tai liityttävä alueelle suunniteltuun hiilineutraaliin lähienergiaverkkoon, minkä lisäksi tonteilla tulee tuottaa aurinkoenergiaa.

Alueen suunnittelun pohjana on käytetty vuonna 2017 ratkaistun arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.