Kallion kirjastoon uudet kalusteet mittatilaustyönä

Staran puusepät rakensivat Kallion kirjaston toiseen kerrokseen etureunastaan kaltevat kalusteet, joissa jokaisen hyllyn voi asentaa joko vaakatasoon tai esittelyhyllyksi. Kuva: Janne Saavalainen / Stara.

Rakennustaiteellisesti arvokkaan Kallion kirjaston remontoitu toinen kerros avautui asiakkaille kirjaston 110-vuotisjuhlapäivänä 1. lokakuuta 2022.

Helsingin kaupungin Staran puusepät ovat valmistaneet Kallion kirjaston toisen kerroksen kokoelmasalien, sarjakuvahuoneen ja gallerian uudet kalusteet mittatilaustyönä.

Uudet kalusteet ovat entistä muunneltavampia.

– Vuonna 2017 ensimmäiseen kerrokseen rakentamamme hyllyt ovat osoittautuneet erittäin kestäviksi ja toimiviksi. Uusissa kalusteissa muunneltavuutta on edelleen lisätty, ja jokaisen hyllyn voi asentaa joko vaakatasoon tai vinoon esittelyhyllyksi, Staran työnjohtaja Eetu Pakarinen sanoo tiedotteessa.

Kallion kirjaston hyllystöjen arkkitehtoninen erikoisuus on kalteva etureuna eli ne ovat alaosastaan syvempiä kuin ylhäältä.

Ratkaisun ansiosta hyllyn päällä olevat led-lamput valaisevat kaikki hyllytasot.

Myös uudet pöydät ja kirjakärryt ovat Staran puuseppien käsialaa.

Kirjastolla ollaan tyytyväisiä remonttiin.

– Yhteistyö Staran puuseppien kanssa on sujunut saumattomasti. Toiveemme ja palautteemme on huomioitu, aikataulut ovat pitäneet ja työn jälki on ollut erinomaista, kirjastonjohtaja Erna Marttila sanoo.

Muutostöissä on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen ja pintojen huolelliseen suojaamiseen.

Noin 250 neliömetrin laajuinen kakkoskerros on ollut remontin vuoksi suljettuna kesäkuun puolivälistä lähtien.

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara on erikoistunut korjaamaan kaupungin kiinteistöjä niin, että ne voidaan pitää käytössä remontin ajan.

Kallion kirjaston ensimmäisen ja kolmannen kerroksen tilat ovat olleet koko ajan henkilökunnan ja asiakkaiden käytössä.

Vuonna 1912 valmistuneen kirjaston on suunnitellut silloinen kaupunginarkkitehti Karl Hård af Segerstad. Klassisia vaikutteita sisältävä rakennus on suojeltu.

Staran puuseppä Hannu Hämäläinen viimeisteli kalusteet asentamalla hyllyjen päälle led-valaisimet. Kuva: Janne Saavalainen / Stara.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.