Korson Ankkapuistoon petankkikenttä ja kuntolaitteita

Kuvituskuva.

Vantaan kaupunki jatkaa Korson Ankkapuiston uudistusta.

Aluksi kevään 2021 aikana uusitaan puiston reitistöjä. Reittien valaistus uusitaan, ja osaa Ankkapuiston kulkureiteistä levennetään ja ne päällystetään. Päällysteinä käytetään pääasiassa kivituhkaa mutta myös muita materiaaleja. Nämä kunnostustyöt valmistuvat kesäkuussa 2021.

– Ruusuvuorenmäen alueella joudutaan kaatamaan joitakin yksittäisiä puita reittien leventämisen mahdollistamiseksi. Reittejä on levennettävä jonkin verran nykyisestä, jotta talvikunnossapitokalusto pystyy huoltamaan reittejä talvisin. Puita pyritään kuitenkin kaatamaan mahdollisimman vähän, Vantaan kaupunki tiedotti.

Kesällä puiston koillisosaan rakennetaan pysäköintialue ja lähiliikuntapaikka. Lähiliikuntapaikka käsittää petankkikentän ja ulkokuntoilulaitteita.

Rekolanojassa Ankkapuiston eteläosassa sijaitsevan padon alapuoliselle virtaama-alueelle tehdään muutoksia siten, että kalat ja muut vesieliöt pääsevät liikkumaan joessa nykyistä helpommin.

– Muutokset tehdään joen pohjan rakenteeseen, joten joen virtaama-alueen ulkonäkö ei juuri muutu. Kunnostus ajoitetaan kesällä aikaan, jona kalat häiriintyvät muutostöistä mahdollisimman vähän.

Lopuksi syksyllä Ankkapuistoon istutetaan puita. Työt valmistuvat suunnitelmien mukaan lokakuussa 2021.

Korson Ankkapuistoa on kunnostettu vaiheittain vuodesta 2016 lähtien. Puiston rehevöityneet lammet on ruopattu ja Rekolanojan neljä siltaa uusittu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.