Leppävaaraan kolmekerroksinen liikekeskus

kuvituskuva

Hatsinanpuisto täydentää Leppävaaran keskusta-aluetta. Espoon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Perkkaalla sijaitsevan asemakaavan muutoksen.

Kaavamuutoksella mahdollistetaan monipuoliset toiminnat, sujuva liikenne ja eriluonteiset virkistysalueet osana Leppävaaran keskusta-aluetta. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on Leppävaaran keskustan tiivistäminen. Suunnittelualue sijaitsee Perkkaantien, rautatien, Kehä I:n ja Perkkaanpuronkujan rajaamalla alueella.

Hatsinanpuiston alueelle sijoitetaan pääasiassa yksityisiä kaupallisia palveluja ja liikuntapalveluja. Korkeampien toimistorakennusten ja asuinrakennusten väliin jää matalampi liikekeskus. Liikekeskuksen rakennusoikeus on 32 000 kerrosneliömetriä. Tiloja aiotaan varata tilaa vaativalle ja tavanomaiselle erikoistavaran kaupalle. Lisäksi liikekeskukseen on tulossa iso 2 000 kerrosneliömetrin laajuinen päivittäistavaramyymälä.

Liikekeskuksesta suunnitellaan kolmekerroksista. Liikunta-, palvelu- ja viihdepalvelutiloja on tarkoitus rakentaa pääosin liikekeskuksen toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Pääosa liikekeskuksesta on kahdessa kerroksessa.

Monikonpuro sijoittuu lännessä Hatsinanpuistoon, jossa puro voi virrata alkuperäisessä uomassaan. Monikonpuro rakennetaan Perkkaantien varteen osaksi kaupunkimiljöötä ainoastaan uusien katujen välisellä alueella. Suunnittelualueen itäosassa Monikonpuro jatkaa kulkuaan nykyisellä sijainnillaan Perkkaanpuropuistossa.

Hatsinanpuistossa on useita jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Pohjois-eteläsuuntainen pyöräilyn laatureitti rakennetaan alikulkujen välille. Myös yhteydet Sellon ja uuden liikeskuksen välille rakennetaan korkeatasoiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.