Raide-Jokerin pysäkkinimet: Karhunkaataja, Teininpuisto…

Raide-Jokerin rakentaminen alkaa tänä kesänä, mutta mitkä ovat Helsingin seudun ensimmäisen pikaraitiotien pysäkkien nimet?

Raide-Jokerin pysäkkinimet noudattavat pääosin nykyisen bussilinjan 550 pysäkkinimistöä, mutta muutamia täysin uusiakin nimiä on Helsingissä luvassa: Teininpuisto Oulunkylässä ja Karhunkaataja Myllypurossa.

Osa raitiovaunupysäkeistä saa puolestaan samanlaisen nimen, joka on nykyisin jonkin muun bussilinjan kuin 550 käytössä. Näitä ovat esimerkiksi Kustaankartano Oulunkylässä ja Talin siirtolapuutarha Pitäjänmäessä.

Myllärintien ja Viilarintien risteyksen lähelle Myllypuroon tuleva Raide-Jokerin Karhunkaataja -pysäkki saa nimensä alueelle kaavoitetusta uudesta 5 000 asukkaan asuinalueesta.

Täysin uusi pysäkin nimi on myös Oulunkylän alueelle sijoittuva Teininpuisto. Teininpuiston raitiovaunupysäkki perustetaan K-market Pikkupekan eteen Käskynhaltijantiellä. Teininpuiston niminen viheralue sijaitsee Käskynhaltijantien ja Oulunkylän kirkon välissä.

Omat raitiotiepysäkkinsä saavat myös Kustaankartanon vanhusten palvelukeskus Oulunkylässä sekä Talin siirtolapuutarha Pitäjänmäessä.

Kustaankartano on Helsingin kaupungin ensimmäinen ja aikanaan Suomen suurin vanhainkoti, joka aloitti toimintansa 1950-luvulla. Nykyajan Kustaankartano koostuu lukuisista kerrostaloista, joissa on esimerkiksi vanhusten hoito-osastoja, kuntoutusosastoja, asumispalveluja, ravintokeskus ja päivätoimintayksikköjä.

Kustaankartanon raitiotiepysäkki korvaa nykyisen bussilinjan 550 käytössä olevan Tuusulanväylä -pysäkin.

Raide-Jokerin pysäkkinimet Itä-Helsingissä ovat: Itäkeskus, Roihupelto, Kauppamyllyntie, Karhunkaataja. Pohjois-Helsingin alueella pysäkkinimet ovat: Latokartano, Viikin tiedepuisto, Viikinmäki, Veräjämäki, Oulunkylän asema, Mäkitorpantie, Teininpuisto, Kustaankartano, Maunula, Pirjontie ja Pirkkola.

Länsi-Helsingissä pysäkit ovat: Hämeenlinnanväylä, Ilkantie, Huopalahden asema, Vihdintie, Kutomotie, Takomotie ja Talin siirtolapuutarha.

Espoossa pysäkit Helsingin suunnasta ovat: Ravitie, Perkkaa, Leppävaaran asema, Säteri, Linnoitustie, Laajalahti, Lahdenpohja, Maari, Aaltoyliopisto, Otaranta ja Keilaniemi.