Kysely: Kirkkonummi houkuttelee kehyskuntiin muuttoa harkitsevia

84
Erityisesti lapsiperheet harkitsevat muuttoa kaupungista johonkin kehyskuntaan.

Kirkkonummi on kehyskuntiin asumaan haluavien pääkaupunkiseutulaisten ja erityisesti espoolaisten suosikki.

Espoolaisten, helsinkiläisten ja vantaalaisten halukkuus muuttaa kehyskuntiin on kasvanut vuoden 2021 aikana, tiedotti rakennusyhtiö ja hankekehittäjä YIT joulukuussa.

YIT pohjaa tietonsa YIT:n tilaamaan ja Prior Konsultoinnin toteuttamaan Kestävät kaupunkiympäristöt -barometriin.

Barometriin vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2021. Kysely oli suunnattu Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän ja Kuopion asukkaille.

Vastaajista 36 prosenttia on harkinnut muuttoa kehyskuntiin vuoden 2021 aikana. Viime vuonna vastaava luku oli 27 prosenttia.

Barometrissa 38 prosenttia espoolaisvastaajista ilmoitti haluavansa muuttaa johonkin kehyskuntaan. Muuttohalukkuus kasvoi kymmenen prosenttia vuoden 2020 vastaavaan kyselyyn verrattuna.

Helsinkiläisistä 32 prosenttia ja vantaalaisista 45 prosenttia ilmoitti muuttohalukkuudestaan. Helsinkiläisten muuttohalukkuus nousi vuodesta 2020 vain hieman mutta vantaalaisten muuttohalukkuus kasvoi jopa 24 prosenttia.

Helsingin seudun kehyskunnista suosituimmat olivat Kirkkonummi, Tuusula, Porvoo, Sipoo ja Järvenpää. Espoolaisten ykköskohde olisi Kirkkonummi, mikäli he päättäisivät muuttaa kehyskuntaan. Kehyskuntiin haluavien helsinkiläisten muuttohalukkuus suuntautuu Sipooseen ja vantaalaisten joko Tuusulaan tai Keravalle.

Barometrin kokonaistulosten perusteella muuttohaluja kehyskuntiin on erityisesti hyvätuloisilla, lapsiperheillä ja koiranomistajilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.