Bussiliikenne tuli takaisin Huopalahden aseman tunneliin

Runkolinja 550 on tullut takaisin Huopalahden aseman tunneliin. Kuva: Jani Jakonen

Huopalahden juna-aseman alittava Eliel Saarisen tien joukkoliikennetunneli avattiin liikenteelle lähes kahden ja puolen vuoden sulkemisen jälkeen maanantaina 13. joulukuuta 2021.

Avajaispäivänä tunnelissa oli melko vilkasta. Bussit 52 ja 550 syöttivät matkustajia paikallisjuniin, ja junista kiirehdittiin busseihin.

Tunneli suljettiin liikenteeltä elokuussa 2019 Raide-Jokerin rakentamisen takia ja tunnelia käyttäneet bussilinjat siirrettiin poikkeusreitille. Nyt Raide-Jokerin kiskot on asennettu tunnelissa kulkeville ajoradoille.

Tunnelin avaamisen myötä bussiliikenne on tullut takaisin Huopalahden rautatieasemalle. Vaihtaminen bussien ja lähijunien välillä helpottuu, tiedotti HSL ennen tunnelin avaamista.

Tunnelia käyttävät nyt runkolinja 550 ja tavallinen linja 52. Runkolinjan 550 kiertoreitti Nuijamiestentien, Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta sekä sen varrella olevat pysäkit Metsäläntie ja Talontie ovat poistuneet linjan käytöstä.

Linjan 52 siirryttyä nyt kulkemaan Huopalahden aseman kautta linjalta ovat poistuneet pysäkit nimeltään Eliel Saarisen tie, Haagan ammattikoulu, Mäkipellon aukio, Tunnelitie, Palokaivon aukio, Haagan urheilukenttä, Angervotie ja Riistavuori.

Ennen tunnelin sulkemista tunnelissa ajoivat myös linjat 41 ja 552. Linjalle 41 tehtiin vakituinen reittimuutos elokuussa 2021 eikä se tullut nyt takaisin tunneliin. Linja 552 on lakkautettu kokonaan.

Linja 52 ei ajanut Huopalahden aseman tunnelin kautta ennen tunnelin sulkemista, sillä linjalle tehtiin merkittävä reittimuutos elokuussa 2021.

Runkolinja 550 liikennöi Raide-Jokerin pikaraitiotien käyttöönottoon eli arviolta alkuvuoteen 2024 saakka. Linja 52 kulkee Huopalahden aseman tunnelin kautta myös pikaraitioliikenteen aikana.

Etualalla raitiotiekiskot valmiina. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.