Kyllikki Saaren murha näytelmän aiheena Helsingissä

Helsingissä esitetään erikoinen teatterinäytelmä, joka kertoo Suomen kuuluisimmasta selvittämättömästä murhatragediasta.
Helsingin työväenopiston Studionäyttämö esittää Runar ja Kyllikki -esityksen, joka pohjaa Jussi Kylätaskun samannimiseen klassikkotekstiin 17-vuotiaan Kyllikki Saaren murhasta vuonna 1953.
Studionäyttämön esityksessä teksti on sovitettu sukupuolirajoja murtaen, jolloin vallan ja kivun teemat nousevat sekä yhteisön rakenteiksi että yksilön tragedioiksi, kerrotaan tiedotteessa.
– Parhaimmillaan huumorin ja vakavuuden välillä on hyvin pieni ero. Olemme tutkineet tätä eroa ja lähestyneet näytelmää sen kautta, valottaa ohjaaja Aino Unkila rankan aiheen valintaa.
– Välillä tuntuu, että huumori jää sosiaalisen median jalkoihn. Se on kuitenkin keino parantua ja ottaa haastavia asioita haltuun. Niin yhteisönä kuin yksilönä, Aino Unkila jatkaa.
Näytöksessä on luvassa näyttelijäntyön lisäksi musiikkia ja ripaus mustaa huumoria.
Studionäyttämö sijaitsee Kalliossa Helsigin työväenopiston Opistotalossa osoitteessa Helsinginkatu 26. Esityksiin ei ole pääsymaksua. Esitykset ovat 25.4.-10.5.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.