Pysäköintiautomaatit Korson ja Kivistön liityntäpysäköintiin

Kuvituskuva

Autojen liityntäpysäköintiin tulee muutoksia muun muassa Korson ja Kivistön rautatieasemilla. Kivistön asemalle tulee pysäköintiautomaatti 24. tammikuuta, Korsoon maaliskuussa.

Nykyiset Vantaan kaupungin pysäköintiautomaatit vaihdetaan tammikuussa 2022, ja ne ovat poissa käytöstä koko tammikuun ajan.

Poikkeuksena on Martinlaakson liityntäpysäköintialueen automaatti, joka on normaalisti käytössä.

Lisäksi alkuvuoden aikana pysäköintiautomaattien käyttö laajenee vaiheittain kaikille Vantaan liityntäpysäköintialueille.

Ensimmäisenä automaattien käyttöä laajennetaan Louhelan, Vantaankosken ja Kivistön liityntäpysäköintialueille 24. tammikuuta alkaen.

Poissa käytöstä tammikuun ajan ovat Martinlaakson liityntäpysäköintialuetta lukuun ottamatta kaikki kaupungin nykyiset pysäköintiautomaatit. Automaatteja on Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan liityntäpysäköintialueilla sekä maksullisen kadunvarsipysäköinnin alueilla eli Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön keskustoissa.

Normaalisti Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan liityntäpysäköintialueilla pysäköimiseen vaaditaan HSL:n tai VR:n joukkoliikennelippu tai viiden euron maksu, Tikkurilassa ja Myyrmäessä joukkoliikennelipun lisäksi euron lisämaksu.

Tammikuun ajan näillä liityntäpysäköintialueilla voi kuitenkin pysäköidä maksutta 12 tunnin ajan. Saapumisaika on ilmoitettava pysäköintikiekolla. Joukkoliikennelippua ei tarvita.

– Kadunvarsipysäköinnissä maksullisuus säilyy myös automaattien ollessa pois käytöstä. Tänä aikana kadunvarsipysäköinnin voi maksaa Easyparkin, Parkmanin, Moovyn, eParkingin tai Taskuparkin puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella tai Easyparkin soittopalvelun kautta. Enintään tunnin pysäköinti on maksutonta, ja siihen voi käyttää pysäköintikiekkoa, tiedotti Vantaan kaupunki.

Liityntäpysäköintialueiden pysäköinnin ehtoihin on tehty muutoksia vaiheittain kesästä 2021 alkaen. Pysäköintiautomaattien uudistamisen jälkeen muutokset laajennetaan koskemaan kaikkia liityntäpysäköintialueita.

Kaikilla liityntäpysäköintiasemilla pysäköintiin vaaditaan jatkossa joukkoliikennelippu tai viiden euron maksu. Lisäksi niillä liityntäpysäköintialueilla, jotka sijaitsevat HSL:n B-vyöhykkeellä tai Tikkurilassa, vaaditaan jatkossa joukkoliikennelipun lisäksi euron lisämaksu.

B-vyöhykkeellä sijaitsevia asemia ovat Myyrmäen, Martinlaakson, Louhelan ja Vantaankosken asemat. Lisäksi pysäköinnin enimmäisaika pitenee kaikilla asemilla 16 tuntiin, minkä lisäksi aikaa voi vielä lisämaksusta pidentää 24 tai 48 tuntiin.

Muutokset tulivat ensimmäisenä voimaan Tikkurilan, Myyrmäen, Rekolan ja Leinelän asemilla kesällä 2021.

Seuraavaksi muutokset tulevat voimaan Louhelan, Vantaankosken ja Kivistön liityntäpysäköintialueilla 24. tammikuuta 2022 alkaen.

Hiekkaharjun, Koivukylän, Korson, Vehkalan ja Martinlaakson liityntäpysäköintialueilla muutokset tulevat voimaan maaliskuussa 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.