Toinenkin koronatartunta Munkkiniemen Yhteiskoulussa – lukiolaiset määrättiin etäopiskeluun

Edioitu klo 17:55 toisen koronatartunnan tultua tietoon.

Terveysviranomaisen asiaa koskeva tiedote toteaa:

”Munkkiniemen yhteiskoulun tiloissa 14.8.2020 oleskelleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Helsingin kaupungin epidemiologinen toiminta ottaa viimeistään perjantaina 21.8.2020 yhteyttä lähikontakteiksi tunnistettuihin opiskelijoihin tai heidän vanhempiinsa sekä henkilökunnan jäseniin. Karanteenit tulevat kestämään 28.8.2020 asti.

Lisäksi on tullut tietoon, että altistumisia on voinut tapahtua Munkinpuistossa 14.8.2020 illanvieton aikana. Nasujaisia tai muita vastaavia nuorten kokoontumisia ei tule järjestää nyt selkeästi lisääntyneen tartuntariskin vuoksi.”

Lukio etäopetukseen ainakin päiväksi

Nyt ilmitulleesta toisesta tapauksesta johtuen koulun kaikki lukiolaiset, abiturienttien lisäksi myös 1. ja 2. vuosiluokan opiskelijat, työskentelevät kotona perjantaina 21.8. Opettajat tukevat itsenäistä opiskelua wilman ja Teamsin välityksellä.

Koulun johto käsittelee tilannetta seuraavan kerran pe 21.8. aamulla ja tiedottaa päätöksistä (mm. mahdollisia etäopetukseen siirtymisiä ja jakson pituudesta) perjantain aikana.

xxx

Aiemmin julkaistu:

Munkkiniemen yhteiskoulun abiturientilla on todettu positiivinen koronatestin tulos. Abiturientilla itsellään ei ole tietoa mistä hän olisi tartunnan voinut saada.

Koulun henkilökunta on tehnyt asian selvittyä tiivistä yhteistyötä terveysviranomaisen (Helsingin kaupungin epidemiologinen yksikkö) kanssa ja neljäkymmentä koulun lukiolaista ja yksi opettaja on altistumisriskin vuoksi määrätty karanteeniin. Lisäohjeita on odotettavissa lähiaikoina.

MYK:n rehtori Aki Holopainen muistuttaa tiedotteessaan, että oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten on jäätävä kotiin, mikäli he saavat lieviäkin hengitystieinfektion oireita.

Helsingissä asuvien on noudatettava koulun verkkosivulla olevaa ohjetta koronavirustestiin hakeutumisessa, muualla kuin Helsingissä asuvat noudattavat oman kuntansa ohjeita. Kouluun voi palata, mikäli testin tulos on negatiivinen ja oireet heikkenevät. Muussa tapauksessa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita.

Tunnista koronaviruksen oireet

Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, päänsärky, nuha, pahoinvointi ja ripuli sekä maku- ja hajuaistin menetys.

Koronavirusneuvonta palvelee myös viikonloppuisin

Helpoin ja suositeltavin tapa hakeutua koronatestiin on tehdä koronaoirearvio osoitteessa omaolo.fi. Sieltä pääsee suoraan varaamaan myös testiajan.

Koronavirusneuvonnan puhelinnumero on 09 310 10024. Puhelinpalvelu on auki joka päivä klo 8-18.
Muina aikoina päivystystävä puhelinnumero on 116117. Puhelinneuvonnasta soittaja ohjataan tarvittaessa koronatestiin.