Koivukylään uusia julkisia taideteoksia

Vesa-Pekka Rannikon teos Feenix. Kuva: Vesa-Pekka Rannikko

Kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikon Koivukylän julkisen taiteen teokset ”Feenix” ja ”Tervetuloa” on toteutettu osana Koivutorin uudistamista, jonka tavoitteena on parantaa torin viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Valmistuneet teokset liitetään Vantaan taidemuseon kokoelmaan. Teosten valaistuksen on suunnitellut Ari Tiilikainen.

Teosten valmistumista juhlistettiin Koivukylän asukastilassa keskiviikkona 16. marraskuuta.

Feenix on kokonaistaideteos, joka koostuu asfaltin pintaan maalatusta ja valaistusta lintukuviosta, torille sijoittuvista istuinryhmistä sekä kirsikkapuuistutuksista.

– Teoksen punahehkuisen iltavalaistuksen myötä Feenix-lintu kuin syntyy uudelleen pimeän laskeutuessa. Teoksen lähtökohtana on Feenix-taru, joka on tuttu monissa kulttuureissa ja mytologioissa. Tarinassa kuolematon Feenix-lintu sytyttää itsensä palamaan syntyäkseen aina uudelleen symboloiden kuolemattomuutta ja uudestisyntymää. Japanilaisessa kulttuurissa myös kirsikkapuut lyhyellä kukinnallaan liitetään uudistumiseen, optimismiin ja katoavan hetken arvostamiseen, kerrottiin Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Tervetuloa-teos toteutettiin osana Koivutorin parannusta.

Koivutorin laidalla sijaitsevalle asukastila Kirnulle haluttiin toteuttaa kyltti, joka toimisi samalla osana Koivutorin taidetta ja valaisua. Teoksessa monikieliset teräksestä leikatut tervehdykset koristavat asukastalo Kirnun katon reunaa. Tekstiteoksessa toistuu sana ”Tervetuloa” yhteensä 14 Koivukylän alueella puhutulla kielellä.

Tervetuloa-teoksen toteutuksessa osallistettiin Koivukylän asukastilan käyttäjiä, jotka saivat kirjoittaa tervetulotervehdyksen omalla äidinkielellään.

Tervehdykset kerättiin yhteistyössä asukastilan henkilökunnan kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.