Koeajotapahtuma tuo Lauttasaareen testattavaksi yli 40 venettä

Suomen venealan jo viidettä kertaa järjestettävä yhteinen koeajotapahtuma kokoaa Lauttasaareen 12.–13. toukokuuta testattavaksi yli 40 erilaista moottorivenettä. Venevalikoima kattaa kaikenlaiset venetyypit vesijeteistä ja moderneista puuveneistä aina sähköveneisiin ja suuriin matkaveneisiin. ”Maksuton tapahtuma on suunnattu kaikille, joilla on suunnitelmissa veneen hankinta tai vaihto uuteen. Tällaista valikoimaa veneitä ei missään muualla Suomessa ole mahdollista koeajaa saman päivän aikana”, tapahtuman järjestävän Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Lauttasaaren rantaan tuotavat koeajoveneet ja vesijetit täyttävät seitsemän laituria kokonaan. Luonnollisesti lukumääräisesti eniten testattavana on Suomessa suosituimpia 5–6 metrin mittaisia perämoottoriveneitä.

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat.

Samaan aikaan koeajotapahtuman kanssa järjestetään Lauttasaaren Veneentekijäntien kesäkauden avajaiset, joissa alan yritykset järjestävät omaa ohjelmaansa. Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.

Kaikki esiteltävät veneet koeajettavissa, mukana myös kippari

Kaikki esiteltävät veneet ovat yleisön koeajettavissa. Tapahtuma on yleisölle maksuton ja jokaisessa veneessä on mukana osaava ammattilainen kipparina. ”Lauttasaari on erinomainen lähtöpiste veneiden koeajoille. Isompien veneiden koeajot suunnataan avomerelle ja pienimmät perämoottoriveneet voidaan koeajaa Seurasaarenselän suojaisella alueella. Jokaisessa veneessä on ammattilainen kipparina, joka opastaa veneen turvallisen käytön”, Pajusalo sanoo.

Suomiveneilee.fi-koeajotapahtuma järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa (Veneentekijäntie 1-7, 00210 Helsinki) perjantaina 12. toukokuuta ja lauantaina 13. toukokuuta. Koeajot alkavat perjantain kello 12 ja jatkuvat iltakahdeksaan saakka. Lauantaina vesillä puolestaan pääsee kello 10–18. Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein; viimeinen lähtö perjantaina on kello 19.30 ja lauantaina kello 17.30

Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät osoitteesta suomiveneilee.fi.

Veneiden koejotapahtuma täyttää Lauttasaaressa seitsemän laituria. Lukumääräisesti eniten on mukana Suomessa eniten myytyjä, 5–6 metrin mittaisia perämoottoriveneitä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.