Kirsikkapuita Järvenpään Westermarckin puistoon

Järvenpään kaupunki on istuttanut kirsikkapuita Westermarckin puistoon huhtikuussa 2021.

Kirsikkapuisto Westermarckin puistoon -idea sai Järvenpään kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa tänä vuonna eniten ääniä.

Ideavaiheesta siirryttiin nyt toteutukseen ja kirsikkapuut istutettiin asukkaiden toiveiden mukaisesti osallistuvan budjetoinnin äänestystuloksen perusteella.
Järvenpään tiedotteen mukaan idean äiti Pirjo Järvimäki sai ajatuksen päivittäisellä kävelyllä puiston ohi.

Osallistuva budjetointi on suoraa osallistumista, jossa kaupunkilaiset pääsevät äänestäen päättämään, mihin yhteisiä ja julkisia varoja käytetään. Järvenpään osallistuvan budjetoinnin teema oli kaupunkikulttuuri juhlavuonna 2021. Järvenpää täyttää 70 vuotta tänä vuonna.

Rahoitusta kirsikkapuuprojektiin saatiin myös osallistuvan budjetoinnin lisäksi myös kaupungin järjestämästä Lasten ja Nuorten Äänestä, jossa Saunakallion koulu ehdotti myös kirsikkapuiden istutusta puistoon.

Etukäteistietojen mukaan puistoon istutettiin 13 kirsikkapuuta koko puiston pituudelta, aivan eteläpäätä lukuunottamatta. Prunus sargentii -lajikkeen puita istutettiin 9000 neliömetrin alueelle. Rusokirsikkapuu on pienehkö koristekirsikkapuu.