”Viisaan liikkumisen kortteli” rakenteille Oulunkylässä

130
Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Maaherrantielle vuoden 2022 lopussa. Havainnekuva: Jaakkola Arkkitehdit.

Lisää asuntoja on lähtenyt rakenteille tulevan Raide-Jokerin varrella Oulunkylän peruspiirissä.

Nyt on alkanut ”Oulunkylän Viisaan liikkumisen korttelin” rakentaminen tontilla, jolta on purettu VR:n omistama kerrostalokortteli.

”Viisaan liikkumisen korttelissa” on alkanut ensimmäisenä 82 ara-vuokra-asunnon rakentaminen. Y-Säätiön omistama M2-Kodit rakennuttaa osoitteeseen Maaherrantie 30 vuokra-asuntoja valtion tuella, eli niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Y-Säätiön omistama M2-Kodit ja Sato ostivat vuonna 2019 VR Groupilta tontin, jolle on suunniteltu valtion tukemien vuokra-asuntojen lisäksi myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja vapaarahoitteisia omistusasuntoja. Yhteensä tälle Veräjämäen osa-alueella sijaitsevaan kortteliin valmistuu yli 500 asuntoa lähivuosina.

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on toimivat julkiset liikenneyhteydet, tiedotti Y-Säätiö. Tästä juontaa alueen nimi ”Viisaan liikkumisen kortteli”. Asuntojen lähettyvillä on juna-asema ja tulevaisuudessa myös Raide-Jokerin pikaraitiotie.

– Maaherrantie 30 on esimerkki toimivasta kaupunkiasumisesta, jossa auton omistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä. Erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien lisäksi asukkailla on mahdollisuus myös talon yhteiskäyttöautoihin, joita he voivat vuokrata käyttöönsä, kertoi tiedotteessa Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

”Viisaan liikkumisen korttelin” ensimmäinen kerrostalo valmistuu arviolta vuoden 2022 lopussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.