”Viisaan liikkumisen kortteli” rakenteille Oulunkylässä

Lisää asuntoja on lähtenyt rakenteille tulevan Raide-Jokerin varrella Oulunkylän peruspiirissä.

Nyt on alkanut ”Oulunkylän Viisaan liikkumisen korttelin” rakentaminen tontilla, jolta on purettu VR:n omistama kerrostalokortteli.

”Viisaan liikkumisen korttelissa” on alkanut ensimmäisenä 82 ara-vuokra-asunnon rakentaminen. Y-Säätiön omistama M2-Kodit rakennuttaa osoitteeseen Maaherrantie 30 vuokra-asuntoja valtion tuella, eli niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Y-Säätiön omistama M2-Kodit ja Sato ostivat vuonna 2019 VR Groupilta tontin, jolle on suunniteltu valtion tukemien vuokra-asuntojen lisäksi myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja vapaarahoitteisia omistusasuntoja. Yhteensä tälle Veräjämäen osa-alueella sijaitsevaan kortteliin valmistuu yli 500 asuntoa lähivuosina.

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on toimivat julkiset liikenneyhteydet, tiedotti Y-Säätiö. Tästä juontaa alueen nimi ”Viisaan liikkumisen kortteli”. Asuntojen lähettyvillä on juna-asema ja tulevaisuudessa myös Raide-Jokerin pikaraitiotie.

– Maaherrantie 30 on esimerkki toimivasta kaupunkiasumisesta, jossa auton omistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä. Erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien lisäksi asukkailla on mahdollisuus myös talon yhteiskäyttöautoihin, joita he voivat vuokrata käyttöönsä, kertoi tiedotteessa Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

”Viisaan liikkumisen korttelin” ensimmäinen kerrostalo valmistuu arviolta vuoden 2022 lopussa.