Helsingin keskustaan satoja uusia pyöräparkkeja

Pyörätelineitä Hakaniemen metroasemalla.

Kluuvin ja Kruununhaan alueille asennetaan jopa 252 uutta pyörätelinettä tämän vuoden aikana. Telineisiin mahtuu yhteensä peräti 504 polkupyörää.

Suunnitelman mukaan noin 16 autojen parkkipaikkaa poistetaan pyörätelineiden alta. Kadunvarren autopaikat korvautuvat 160 pyöräpysäköintipaikalla.

Kruununhaassa pyöräteline on luvassa muun muassa Siltavuorenrantaan, Oikokadulle, Vironkadulle, Ritarikadulle ja Kristianinkadulle. Liisankadulla telineet tulee neljään kohtaan, ja Tervasaarikin saa yhden telineen. Kluuvissa telineitä sijoitetaan esimerkiksi Elielinaukiolle ja Rautatientorille.

Päätöksen pyörätelineiden sijoittamisesta Kruununhakaan ja Kluuviin on tehnyt Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö. Päätöksen mukaan Kruununhaassa ja Kluuvissa on tarjolla kysyntään nähden liian vähän turvallisia ja helppokäyttöisiä pyörätelineitä.

Pyörätelineiden lisäämiselle edistetään pyöräliikenteen lisäämistä, vähennetään villin pysäköinnin haittoja jalankulkijoille sekä ehkäistään pyörävarkauksia.

Telineet ovat paikasta riippuen joko kapeita kaaritelineitä tai leveitä kaaritelineitä. Kapeita kaaritelineitä on viime vuosina asennettu muun muassa Hakaniemen torille ja Töölöön. Leveitä kaaritelineitä on ilmaantunut muun muassa Kalasataman Englantilaisaukiolle.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.