Jokelan lampien kehittämistyö käyntiin

Tuusulan Jokelan vesilampialue on monille alueen asukkaille tuttu vierailukohde.

Jokelan keskustan läheisyydessä sijaitsevien lampien kehittämistyö on käynnistynyt toimenpidesuunnitelman laatimisella.

Selvitystyötä johtamaan on perustettu työryhmä, johon kuuluu kunnan viranhaltijoiden lisäksi myös ulkopuolisia asiantuntijoita ja asukkaiden edustajia. Tuusulan kunta haluaa Jokelan asukkaat laajemminkin mukaan Jokelan lampialueen suunnittelutyöhön, sillä esimerkiksi 13. helmikuuta 2020 kello 18 pidetään yleisötilaisuus Jokelan koulukeskuksella. Nettikyselyssä näkemyksiään lampien kehittämisestä voi esittää 12. tammikuuta asti.

Käynnistyneen selvitystyön pohjana käytetään Jokelan lammista vuosien aikana tehtyjä monenlaisia asukaskyselyitä sekä selvityksiä maanomistuksesta, vesistöstä ja luontoarvoista. Näiden perusteella on hahmoteltu lampien luonnetta ja käyttötarkoitusta monipuolisesti.

Nyt käynnistyneen kehittämissuunnitelman tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva Jokelan lampien kehittämistarpeista ja tuottaa selkeät toimenpiteet ympäristön parantamiseksi. Tavoitteena on laadukas ympäristö, joka tukee asukkaiden hyvinvointia, edistää luonnon virkistyskäyttöä ja luonnon monimuotoisuutta, tiedotti Tuusulan kunta joulukuun 2019 lopussa.

Työryhmä aloitti työskentelynsä joulukuussa tutustumalla maastossa lampiin ja niiden ympäristöihin. Suunnittelutyön on tarkoitus valmistua keväällä 2020. Suunnitelman tuottamien toimenpiteiden toteuttaminen, lupien haku ja rantojen raivaus sekä siistimistyöt alkavat vuoden 2020 aikana.

Jokelan lammille etsitään myös nimiehdotuksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.