Keravalaisen Kian matka tyssäsi yllättäen: ”Onneksi kaksi ihanaa ihmistä pysähtyivät auttamaan”

Kia on kiitollinen häntä auttaneille.

Keravalla asuva Kia Kivinen ajoi autollaan kohti kotia, kunnes matka pysähtyi täysin yllättäen. Kia kertoo, että hän ei pystynyt liikkumaan eteen eikä taakse. Hän oli jumissa risteyksessä ja laittoi hätävilkut päälle. Useat henkilöt ajoivat vain ohi, mutta viimein kaksi miestä saapuivat auttamaan hätääntynyttä kuskia.

– Itselläni on ollut ajokortti vasta hieman alle vuoden ja istuin jo paniikin partaalla lukemassa ohjekirjaa, kun kaksi ihanaa ihmistä pysähtyivät auttamaan minua, Kivinen kertoo.

Yhteisvoimin kaksi paikalle saapunutta miestä työnsivät Kian auton taaksepäin, jonka ansiosta hän pääsi liikkeelle. Kivinen kertoo, että hän ajoi hitaasti Nesteen pihalle, jossa he pääsivät selvittämään tilannetta hieman tarkemmin.

– Oikea takajarru oli jäätynyt ja yritimme saada sitä liikkumaan. Toisella oli työkalut peräkontissa ja he nostivat autoa ja ottivat renkaan irti, jotta pääsisivät jarruihin käsiksi. Hetken yritettyään saada jarrua liikkeelle he tulivat siihen tulokseen, että olisi paras jos ajaisin Prisman parkkihalliin ja odottaisin, että jarru siellä lämpenisi. Letkassa sitten ajettiin hitaasti parkkihallia kohti, jossa sain auton ruutuun ja jäimme hetkeksi juttelemaan, Kia muistelee.

”Jos tiemme vielä risteävät voisin hyvin tarjota vaikka kahvit”

Toisella näistä miehistä oli tytär mukanaan ja hän lähti juttutuokion jälkeen ajamaan tyttärensä kanssa kohti kotia. Toinen miehistä kävi kaupassa ja tuli kauppareissun jälkeen vielä kysymään ja varmistamaan onhan Kialla kaikki hyvin.

– Päädyimme siihen, että ajan pienen kierroksen parkkihallissa. Hän katsoi toimiiko auto hyvin ja että onhan kaikki ok. Sitten hän vielä neuvoi minulle mitä tehdä, jos tämä tapahtuu uudelleen ja miten sen voi ennaltaehkäistä, Kivinen summaa.

Kia kertoo, että tapahtuma opetti hänelle, että onneksi maailmassa on myös niitä ihmisiä, jotka pysähtyvät auttamaan, vaikka heillä olisikin kiire omille asioilleen. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää näille auttajille?

– Haluan lähettää suurimmat kiitollisuuteni heille ja toivon heille kaikkea hyvää. Ja jos tiemme vielä risteävät voisin hyvin tarjota vaikka kahvit. Tiedän, että heillä oli kiire kotiin sekä tekemään omia asioitaan, mutta silti he jäivät auttamaan ja siitä olen syvästi kiitollinen. Ilman heidän apuaan en tiedä kauanko olisin joutunut istumaan siinä, Kia kertoo.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.