Kerava puhdistaa kadut toukokuun loppuun mennessä

kuvituskuva

Keravan kaupunki on aloittanut talven hiekoitushiekkojen poiston Keravan keskustan ympäristöstä.

Tavoitteena on puhdistaa kadut hiekoitussepelistä toukokuun loppuun mennessä. Hiekanpoiston ja katujen pesun lisäksi poistetaan aurausviitat, aloitetaan sorateiden kesäkunnossapito sekä korjataan talvella syntyneitä aurausvaurioita.

– Hiekoitussepeliä kului talven aikana runsaasti. Lämpötilojen jatkuvan sahauksen johdosta pakkasen ja suojasään välillä hiekka painui iltapäivisin jään sisälle, mikä lisäsi hiekoittamisen tarvetta. Tämä näkyy nyt kevyen liikenteen väylillä, kun lumet ovat sulaneet, kertoo Keravan kaupungin kunnossapitopäällikkö Laura Piitulainen tiedotteessa.

Kaupunki aloitti talven hiekoitushiekkojen poiston Keravan keskustan ympäristössä pääsiäisen jälkeen.

Kaupunki kastelee kadut pölyämisen estämiseksi, mikäli vettä ei sada taivaalta. Lopuksi kadut pestään.

Kaupungin tavoitteena on puhdistaa ajoradat sekä kevyen liikenteen väylät toukokuun puoliväliin mennessä ja liikenneviheralueet sekä muut erikseen määritellyt alueet toukokuun loppuun mennessä.

– Töiden aloittamista on viivästyttänyt tänä vuonna sitkeästi pakkasen puolella öisin pysynyt lämpötila, huhtikuun lumisateet sekä lumen ja jään hidas sulaminen, Laura Piitulainen jatkaa.

– Töitä hiekoitussepelin poistamiseksi tehdään katujen hoitoluokan mukaisessa järjestyksessä. Työt aloitetaan keskustasta sekä pääväyliltä ja A-luokan kevyen liikenteen väyliltä. Lopuksi edetään tonttikaduille sekä muille kevytväylille.

Kunta-alan työsopimusneuvotteluista johtuvat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot ovat myös saattaneet viivästyttää kaupungin omana työnä tekemää harjaus- ja pesutyötä.

Hiekanpoiston ja katujen pesun jälkeen kaupunki poistaa aurausviitat ja asentaa mahdolliset ajoesteet takaisin paikoilleen. Kaupungilla tiedossa olevat aurausvahingot, kuten irronneet reunakivet, nurmikoiden vahingot ja rikkoutuneet aidat, korjataan kevään ja alkukesän aikana. Kadussa olevat reiät paikataan heti kun ne havaitaan tai niistä on ilmoitettu kaupungille.

Keravan katuja asfaltoidaan kesän aikana kaupungin määrärahojen puitteissa. Asfaltointikohteiden valintaan vaikuttavat sekä kadun kunto ja liikennemäärät että tiedossa olevat tulevat kadun- tai vesihuollon parannus- tai muut muutostyöt.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.