Keimolanmäen asuntoalueesta on lähes puolet valmiina

Näkymä Keimolanmäessä 2017. Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo

Kivistön kupeessa sijaitsevassa Keimolanmäessä on tällä hetkellä noin 1 200 asukasta. Rakenteilla on noin sata uutta asuntoa.

Koko uuden Keimolanmäen asuntoalueen ollessa valmis, Keimolanmäki on noin 2 700-3 000 asukkaan paikka. Eteläinen osa Keimolanmäkeä valmistuu vuoden 2020 alussa. Sen jälkeen Keimolanmäen asuntorakentaminen painottuu alueen pohjoisosaan.

Keimolanmäkeen on luvassa myös julkisia palveluja. Lasten päiväkoti ja alakoulu aloittavat toimintansa. Keimolanmäen paviljonkipäiväkoti ja alakoulu ovat valmistuneet lokakuun aikana. Päiväkodin toiminnan aloituspäiväksi tiedotettiin 1. marraskuuta 2019. Koulu aloittaa toimintansa kevätlukukauden alkaessa 7. tammikuuta 2020.

Päiväkoti on tehty noin 160 lapselle ja toiminta siellä käynnistyy kahden ryhmän voimin, laajentuen sitä mukaa kun lapsia tulee lisää. Alakoulu, viralliselta nimeltään Aurinkokiven yhtenäiskoulun Keimolanmäen opetuspiste, on puolestaan mitoitettu noin 200 oppilaalle. Koulun toiminta käynnistyy 1. ja 2. luokkien opetuksella ja laajenee oppilasmäärän kasvun mukaan.

Keimolanmäen asuntoalue sijaitsee valtatie 3:n länsipuolella Petikon laajojen virkistysalueiden reunassa. Alueella toimi aikoinaan Keimolan moottoristadion.

Aivan asuinalueen lähellä on Natura-luontokohde, noin 7 000 vuotta vanha Isosuon keidassuo. Suon länsipuolella sijaitsee Keimolan golfkenttä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.