Ilkivalta supisti kirjaston omatoimikäyttöä Kartanonkoskella

Kartanonkoskella sijaitsevan Pointin kirjasto iltojen ja viikonloppujen omatoimikäyttöä on supistettu lokakuussa. Pointtiin ei pääse enää sisälle perjantai- ja lauantai-iltaisin. Supistetut aukioloajat ovat käytössä vuoden 2019 loppuun saakka.

Vantaan kaupungin mukaan omatoimikäytön supistuksen taustalla on kirjaston tiloissa omatoimikäytön aikana tehty ilkivalta. Pointin kirjastossa ei ole henkilökuntaa silloin kun kirjasto on asiakkaiden omatoimikäytössä.

Loppuvuoden aikana Vantaa parantaa Pointin kirjaston valvontatekniikkaa.

Pointin kirjastossa on käytössä järjestelmä, joka mahdollistaa kirjaston omatoimisen käytön varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimikäyttöä valvotaan teknisesti muun muassa kameroin.

– Kirjaston omatoimikäyttöhän perustuu suurelta osin luottamukseen kirjaston ja asiakkaan välillä. Pointin kirjaston omatoiminen käyttö on aiemmin toiminut ilman suurempia ongelmia ja uskon, että voimme palata laajempiin aukioloaikoihin vuodenvaihteen jälkeen, kertoi Vantaan kirjastopalveluiden johtaja Mikko Vainio tiedotteessa.

Supistusten jälkeen Pointin kirjasto on omatoimikäytössä maanantaista torstaihin kello 7-9 ja 20-21. Sunnuntaisin Pointti on auki omatoimisesti kello 7-13. Perjantai- ja lauantai-iltaisin omatoimikäyttö on aamulla kello 7-9.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.