Koti Featured Asuntohanke Munkkiniemen ”hienoimpaan maamerkkiin” etenee

Asuntohanke Munkkiniemen ”hienoimpaan maamerkkiin” etenee

0
Asuntohanke Munkkiniemen ”hienoimpaan maamerkkiin” etenee
Hollantilaisentie 11. Kuva: Tuomas Uusheimo.

AALTO Ympäristökehitys Oy:n perustama Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti, Helsinki ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet lopullisen kiinteistökaupan Munkkiniemessä sijaitsevasta Eliel Saarisen suunnittelemasta Munkkiniemen koulutustalosta. Uudella omistajalla on tarkoitus rakentaa kohteeseen asuntoja.

Senaatti järjesti vuonna 2016 kohteen myymiseksi tarjouskilpailun ja myynnistä solmittiin uuden ostajan kanssa esisopimus alkukesästä 2017. Esisopimuksen jälkeen Senaatti ja AALTO Ympäristökehitys hakivat kohteelle asemakaavan muutosta. Aikaisemmin kohde oli merkitty asemakaavassa opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi, mutta uusi vahvistettu asemakaava mahdollistaa kohteen käytön myös asumiseen.

Myydyn kiinteistön pinta-ala on 6 639 neliömetriä. Kohteen kauppahinta on 8,1 miljoonaa euroa.

Erinomaisen hyvin sujunut yhteistyö ostajan kanssa on mahdollistanut kiinteistökehitysprosessin nopean etenemisen, ja nyt tehdyn lopullisen kiinteistökaupan myötä uusi omistaja pääsee aloittamaan kohteen rakentamisen uuteen käyttöön. Munkkiniemen koulutustalo on monella tapaa uniikki kohde ja on kaikkien etu, että tällainen kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde saa uuden elämän ja pääsee arvoiseensa käyttöön, sanoo johtaja Mauri Sahi Senaatti-kiinteistöistä.

Hollantilaisentie 11. Kuva: Tuomas Uusheimo.

Osoitteessa Hollantilaisentie 11 sijaitsevaa koulutustaloa pidetään Munkkiniemen hienoimpana maamerkki.

Tiedustelimme mahdollisuudesta ostaa kiinteistö ensimmäisen kerran jo vuonna 2005, ja kun Senaatti lopulta vuonna 2016 asetti kiinteistön myyntiin, paneuduimme sen kehittämismahdollisuuksiin ja tarjouksen laatimiseen erityisen huolellisesti, kertoo hallituksen puheenjohtaja Ilari Schouwvlieger AALTO Ympäristökehitys Oy:stä.

Kiinteistön kaavamuutos eteni yhteistyössä Senaatin ja Helsingin kaupungin kanssa sujuvasti, ja olemme innoissamme siirtymässä kiinteistökehitysvaiheesta rakentamisvaiheeseen. Hollantilaisentie 11:n muuttaminen asunnoiksi on hanke, jossa yhdistyy vastuu kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kiinteistön saneeraamisesta iloon luoda ainutlaatuisia koteja rakennuksen tuleville asukkaille, Ilari Schouwvlieger jatkaa.

Kadettikoulunakin tunnetun Munkkiniemen koulutustalon on suunnitellut arkkitehti Eliel Saarinen, ja se edustaa tyyliltään keskieurooppalaista jugendklassismia. Rakennuksen valmistuessa vuonna 1919 siinä aloitti toimintansa Munkkiniemen Pensionaatti. Täysihoitolana rakennus ehti toimia vain välillä 1919-1922, jonka jälkeen se konkurssiin ajautuneena lunastettiin valtiolle ja muutettiin kadettikouluksi. Kadettikouluna rakennus oli vuoteen 1940 asti, jonka jälkeen rakennus toimi ilmavoimien esikuntana. 1970-luvun puolivälissä rakennus muutetiin valtion koulutuskeskukseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.