Katutyömaiden liikennejärjestelyjä valvotaan Helsingissä

Työmaan järjestelyjä Hämeentien uudistuksen yhteydessä. Kuva: Susa Junnola.

Helsingin kaupungin alueiden valvonta ja Helsingin poliisi tiivistävät yhteistyötään katutyömaiden liikennejärjestelyjen valvonnassa.

Kaupunki valvoo työmaille antamiensa määräysten noudattamista ja niiden liikennejärjestelyjä yhteistyössä poliisin kanssa.

– Poliisi on ainoa viranomainen, joka voi määrätä sakon, jos työmaan järjestelyt vaarantavat liikenneturvallisuuden tai työmaa ei ole tehnyt kaupungille lain vaatimaa ilmoitusta, tiedotti Helsingin kaupunki.

Sakko voidaan määrätä joko puhtaanapitolain tai tieliikennelain nojalla. Tyypillisiä ovat esimerkiksi tilanteet, jossa siirtolava on sijoitettu suoraan suojatien eteen niin, että se vaarantaa liikenneturvallisuutta.

Kaupungin alueiden valvonta on yhteydessä poliisiin, kun se havaitsee vaarallisia työmaajärjestelyitä. Poliisi voi myös oma-aloitteisesti puuttua havaittuihin epäkohtiin.

Kaupunkilaiset voivat ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista kaupunkiympäristön asiakaspalveluun tai nettipalveluun hel.fi/palaute.

– Katutyömailla tapahtuu runsaasti vaaratilanteita ja onnettomuuksia. Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että poikkeusjärjestelyt ovat hyväksytyn suunnitelman mukaiset, mahdollisimman sujuvat ja turvalliset kaikille tienkäyttäjille. Poliisin ja kaupungin yhteistyöllä pystytään lisäämään kaupunkilaisten turvallisuutta, kertoi ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista.

Kevään aikana Helsingin poliisi onkin jo puuttunut usean katutyömaan puutteisiin, ja yhteistyössä tarkastajien kanssa kehottanut urakoitsijoita korjaamaan puutteelliset liikennejärjestelyt.

Työmaat vaativat aina tilapäisen liikennejärjestelyn, kun yleistä aluetta, kuten katua, aukiota tai puistoa, varataan työmaan käyttöön. Yleisellä alueella työskenteleminen vaatii aina ilmoituksen kaupungille.

Kaivuilmoituksen tai aluevarauksen yhteydessä työhön ryhtyvän tulee toimittaa kaupungille liikennejärjestelysuunnitelma. Suunnitelmassa esitetään liikenteen poikkeusjärjestelyt ja se, miten liikenne ohjataan turvallisesti työmaan ohi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.